Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Waarom u Erfgoeddag op 22 april niet mag missen

Op zondag 22 april 2018 kunnen erfgoedliefhebbers overal in Vlaanderen en Brussel onze erfgoedschatten ontdekken. Op verschillende plaatsen worden de deuren gratis geopend voor het brede publiek. Bovendien doen heel wat organisaties die dag een extra inspanning. Kortom: een dag die u niet mag missen!

Wat kan u allemaal bezichtigen die dag?

  • musea

  • archieven en erfgoedbibliotheken

  • heemkundige kringen en kerkfabrieken

  • socioculturele verenigingen

  • restauratoren


Het doel van Erfgoeddag?

De jaarlijkse Erfgoeddag is een sensibiliseringsactie rond cultureel erfgoed voor het brede publiek, de sector, de pers en het beleid in Vlaanderen en Brussel.

De bedoeling van Erfgoeddag is dat we op een eigentijdse, kwalitatieve en zinvolle manier omgaan met het cultureel erfgoed in onze dagelijkse omgeving. De verschillende organisaties benadrukken de waarde van erfgoed en laten zien dat erfgoed dicht bij het grote publiek staat.

Daarnaast is deze dag ook dé gelegenheid om de sector zelf te laten samenwerken, te stimuleren om te innoveren en de eigen activiteiten in een hedendaags erfgoedperspectief te plaatsen. Tot slot stimuleert Erfgoeddag ook de reflectie over erfgoedontsluiting, publiekswerking en duurzaamheid.
> Ontdek hier meer over Erfgoeddag.

Nog meer weten over erfgoed in Vlaanderen?

M&L nummer 1/2018Bent u een erfgoedfan? Wilt u zich verdiepen in wat België te bieden heeft op vlak van monumenten, landschappen en archeologie? Of bent u geïnteresseerd in alles rond erfgoedzorg in Vlaanderen?

> Ontdek het tijdschrift M&L

2018 is bovendien het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Dit jaar kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom besteden we in jaargang 2018 met het Tijdschrift Monumenten en Landschappen in elk nummer aandacht hieraan.


Ontdek ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief