Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Een woning in Frankrijk: tussen droom en daad

Lees de tips van Marc StubbeLoont het nog de moeite iets in Frankrijk aan te kopen? Advocaat en ervaringsexpert Marc Stubbe is zeker van wel.

Toch ga je beter niet overhaast te werk. Een belangrijke tip? Vergelijk de prijs niet met woningen in je eigen omgeving. Zorg ervoor dat je de lokale marktprijs kent.

Omgeving is belangrijk

“Dagelijks contacteren Fransen me die een eigendom geërfd hebben van hun ouders”, zegt Stubbe. “Ze vragen me of ik buitenlandse klanten ken met interesse in het vastgoed. Als duidelijk wordt dat de plaatselijke dorpelingen de vraagprijs niet bieden, gaan ze op zoek naar een buitenlander die dat wel doet.”

Volgens Stubbe volg je daarom best de basisregel van Conrad Hilton als je vastgoed koopt: “hou rekening met drie factoren: de ligging, de ligging, de ligging!

Is er een luchthaven of een TGV-treinstation in de buurt? Of moet je eerst een uurtje rijden langs smalle kronkelende weggetjes? Ligt het vastgoed niet in een overstromingsgebied? Hoe is de omgeving in de winter?

Midden-Frankrijk in opmars

Koop je een onroerend goed in Frankrijk en heb je niet het kapitaal om te investeren in een topligging? Dan nog blijft Frankrijk het vakantieland bij uitstek. Ondanks de fiscale maatregelen, biedt het platteland nog steeds een zekerheid als vakantiewaarde.

Zuid-Frankrijk blijft overdruk en duur. Bovendien wordt het Zuiden de laatste jaren geconfronteerd met tropische temperaturen, droogte en wateroverlast. Volgens Stubbe is midden-Frankrijk dé tip voor de toekomst: dichterbij, een goed klimaat en de prijzen zijn er voorlopig nog schappelijk.

Meer tips ovEen praktische gids rond vastgoed in Frankrijker vastgoed in Frankrijk?

Die vind je in het boek “Vivre en France – een praktische gids rond vastgoed in Frankrijk” (uitgegeven bij die Keure, 29 euro). In deze gids maakt Stubbe je wegwijs in de juridische regels van het onroerend goed.

Een stap dichter bij je droom? Bestel het boek "Vivre en France"


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief