Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

VIDEO: Duurzaam leiderschap in tijden van corona

Het zijn spannende tijden voor leidinggevenden. We hebben een massale disruptie van onze economie en onze samenleving. Er wordt van leidinggevenden verwacht dat ze hetzelfde doen, maar dan beter en in moeilijkere omstandigheden. Maar de essentie van duurzaam leiderschap blijft wel hetzelfde: de basis is vertrouwen. Vertrouwen dat gecreëerd wordt door onder andere het gedrag van de leidinggevende. 

Volgens David Ducheyne gaan we deze crisis overleven en gaan we er waarschijnlijk ook beter uitkomen op een bepaalde manier. Maar enkel als we leiderschap goed inzetten om een context te creëren waarin samenwerking mogelijk is en waarin mensen willen en kunnen doen wat nodig is om de problemen die er vandaag zijn op te lossen.

Maar dus: beter leidinggeven onder moeilijkere omstandigheden. Hoe doen we dat nu precies? David Ducheyne verduidelijkt het in dit filmpje aan de hand van vijf tactieken:

  • verbinding
  • beschikbaar zijn
  • fair zijn
  • zorgzaam zijn
  • verwachtingen hebben

 

Meer weten over duurzaam leiderschap?

Duurzaam leiderschapDavid Ducheyne schreef het boek “Duurzaam leiderschap. Hoe leiden in een VUCA-wereld” voor leiders die op zoek zijn naar inspiratie om hun leiderschap vorm te geven. Benieuwd naar de ingrediënten om op een duurzame manier te leiden? 

BESTEL HET BOEK

Wilt u het boek graag in een andere taal? Duurzaam leiderschap is ook verkrijgbaar in het Engels en in het Frans.

 


Lees ook

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief