Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

5 redenen om onze studievoormiddag over de BBC 2020 bij te wonen

Stefaan Desmet, Financieel Beheerder bij Provincie Oost-Vlaanderen, geeft u 5 redenen om de studievoormiddag over de BBC 2020 op 19 september in Gent bij te wonen.

Of, als u daar niet bij kan zijn, waarom u het boek BBC 2020. De beleids- en beheerscyclus voor de lokale en de provinciale besturen zeker moet bestellen!

BBC 20201. De BBC 2020 treedt in werking op 1 januari 2020. Maar het meerjarenplan 2020-2025 moet nu al volgens de nieuwe regels worden opgemaakt. Hoog tijd dus om u te informeren.

BBC 20202. De BBC 2020 houdt een administratieve vereenvoudiging in, met minder en duidelijkere beleidsrapporten. Hoe moet het nu verder zonder jaarlijks budget?

BBC 20203. Wie een meerjarenplan opstelt, moet sowieso voldoen aan de evenwichtscriteria. Maar behalve de twee verplichte evenwichtsnormen (het beschikbaar budgettair resultaat en de autofinancieringsmarge) worden voortaan ook de geconsolideerde en de gecorrigeerde autofinancieringsmarge als informatieve indicatoren meegenomen. 

BBC 20204. Gedaan met de talrijke budgetwijzigingen. De autorisatie van de kredieten gebeurt op een veel hoger niveau. Maar worden uw raadsleden nog wel voldoende geïnformeerd? De nieuwe opvolgingsrapportering moet hen toelaten om het beleid verder op te volgen.

BBC 20205. De besturen krijgen meer autonomie om hun eigen regels uit te werken in het systeem van organisatiebeheersing. Maar hoe verzoen je flexibiliteit met responsabilisering?

» Schrijf u in voor de opleiding in Gent

» Bestel het boek hier


Lees ook

Ontdek ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief