Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

7 nuttige apps voor de jurist


7 nuttige appsAnno 2017 lijkt de creativiteit van informatici en app-bouwers zo goed als onbegrensd. U kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een app voor. Ook voor juristen bestaan er heel wat apps die de dagelijkse taken aanzienlijk verlichten. Omdat het niet altijd eenvoudig navigeren is in het digitale oerwoud, pikten wij er voor u zeven nuttige tools uit.

 

 

 

1. Evernote
Voor wie?
De jurist die doorgaans overal losse post-its en notities laat rondslingeren.

Wat doet het?
Evernote is dé app om al uw notities op een overzichtelijke manier te maken en te organiseren. Met notitieboeken, tags en een ijzersterke zoekfunctie vindt u gegarandeerd waar u naar op zoek bent. En met de Evernote clipper slaat u ook moeiteloos informatie die u online vindt op.


2. Trello
Voor wie?
De visuele denker.

Wat doet het?
Klassieke programma’s voor tekstverwerking of om notities te nemen zijn vaak te beperkt om je gedachten op een efficiënte manier te ordenen en te structureren. Trello biedt prima visuele ondersteuning om precies dat probleem aan te pakken en uw project in één oogopslag te bekijken.


3. Dictate+Connect
Voor wie?
De jurist die ervan houdt om luidop na te denken.

Wat doet het?
Brief dicteren? Bedenkingen formuleren bij een bepaald document of dossier? Met Dictate + Connect op uw smartphone heeft u steeds een dictafoon bij de hand. Bevrijd uzelf van bandjes, computers en kabels en stuur opnames moeiteloos door.


4. SignNow
Voor wie?
De mobiele jurist.

Wat doet het?
Laat toe om juridisch bindende handtekeningen te verzamelen van waaruit dan ook. De ideale oplossing voor wie veel moet reizen.


5. Scannable
Voor wie?
De jurist die de stapels papier graag herleid ziet tot een minimum.

Wat doet het?
Scannable is een scanner die in uw broekzak past. Het is een app die papier omzet in scans van hoge kwaliteit. Sla ze meteen op (er is een uitstekende integratie met Evernote) en deel ze. Op kantoor of onderweg, bij een cliënt of in de bibliotheek, het was nog nooit zo eenvoudig om scans te maken.


6. Pocket
Voor wie?
De jurist die de actualiteit nauwkeurig volgt maar daarvoor tijd tekort komt.

Wat doet het?
De hoeveelheid informatie waarmee we dag in dag uit gebombardeerd worden in het digitale tijdperk is ronduit overweldigend. Het is bovendien niet erg efficiënt om het werk telkens te moeten onderbreken om al dat “breaking news” bij te benen. Sla interessante artikels, video’s of links op naar Pocket om ze later te bekijken. De items worden gesynchroniseerd naar uw telefoon, tablet en computer, zodat u ze op elk moment kunt bekijken, zelfs als u offline bent.


7. Freedom
Voor wie?
Iedereen die wel eens worstelt met de vele afleidingen van de online wereld.

Wat doet het?
Conclusies schrijven of een complex contract opstellen terwijl u in de achtergrond allerlei mails ziet voorbijkomen? Moeilijk om te weerstaan aan de verleiding om “even” iets online na te kijken? Al die achtergrondruis is nefast voor uw concentratie. Freedom is een app waarmee u alle afleidingen van het internet tijdelijk kan blokkeren zodat u zich kan focussen op de meest dringende en belangrijkste taken.

Dit artikel is onderdeel van ons gratis trendrapport:

Trendrapport voor juridische sector


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief