Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

5 redenen om onze opleiding 'De contractuele fout' te volgen

Lien Bellinck, advocaat en senior associate bij Loyens & Loeff Real Estate praktijkgroep België, geeft u 5 redenen waarom u aanwezig moet zijn op onze opleiding De contractuele fout, both sides of the story (18 juni in Zwijnaarde). Of, als u daar niet bij kan zijn, waarom u ons boek De contractuele fout zeker moet bestellen!

Onderscheid contractuele fout

Een goed begrip van het onderscheid tussen middelen-, resultaats- en garantieverbintenissen is essentieel voor iedere jurist die in aanraking komt met het contractenrecht.

Service level agreementService level agreements worden steeds belangrijker in de contractuele praktijk. Het is dan ook hoog tijd om inzicht te krijgen in de precieze rechtsgevolgen, voornaamste kenmerken en kwalificatie van deze overeenkomsten.

een derde die schade lijdt

De rechtspraak is niet eenduidig over of een derde die schade lijdt als gevolg van een contractuele wanprestatie zich bij het bewijs van fout op het contract en de wanprestatie dan wel enkel op de algemene regels voor buitencontractuele aansprakelijkheid kan beroepen. Het belang van deze vraag is nochtans niet gering, omdat de bewijslast in het eerste geval aanzienlijk lichter is.

(pre)contractuele informatieverplichtingen De (pre)contractuele informatieverplichtingen bij de koop-verkoop van onroerende goederen wordt alsmaar strenger. Met welke verplichtingen houd ik rekening als verkoper? En welke mogelijkheden heb ik als koper wanneer er na de koop toch nog gebreken opduiken?

licht schijnen over

Experts uit zowel de juridische praktijk als de academische wereld laten hun licht schijnen over actuele vragen en problemen inzake de contractuele fout.

» Schrijf u in voor de opleiding in Zwijnaarde

» Bestel het boek hier


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief