Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

5 lente-activiteiten voor boekenliefhebbers

5 lente-activiteitenHoera, het is lente! Dat betekent dat de dagen terug warmer wordendat planten beginnen bloeien en de bomen ons betoveren met hun bloesems. Maar de lente geeft ons ook nog meer opties voor (buiten)activiteiten. Wij zetten enkele deugddoende lenteactiviteiten voor boekenliefhebbers op een rijtje. 

1. Lezen op jouw terras 

Die eerste zonnestralen na een lange winter voelen altijd fantastisch. Niets is zo fijn als op jouw terras met een theetje (of iets fris) een boek te lezen. Schijnt de zon, maar is het nog een beetje koud? Duffel jezelf goed in met een dekentje. Bovendien is deze activiteit ook nog eens coronaproof! 

2. Lenteschoonmaak in de boekenkast 

Naar jaarlijkse traditie houden veel mensen aan het begin van de lente een grote schoonmaak. Dat betekent: alles poetsen en de rommel die je de afgelopen maanden verzameld hebt opruimen of weggooien. Maar ook jouw boekenkast is misschien aan een lenteschoonmaak toe? We geven je enkele leuke manieren om jouw kast op orde te brengen. 

  • De regenboog: maak je huis vrolijk door jouw boeken op kleur te sorteren en zo een grote regenboog te maken. 
  • Op vorm en grootteheb je het liever wat netter? Plaats dan alle grote boeken bij elkaar, scheid alle paperbacks van hardcovers en leg speciale formaten apart (leuk om mee uit te pakken, toch?). 
  • Van A tot Zheb je het vaak moeilijk om boeken snel terug te vinden? Dan is het makkelijk om jouw boeken alfabetisch in de kast te zetten. Je kan hiervoor kiezen om alfabetisch te rangschikken op naam, voornaam of titelDit is trouwens hoe boekhandels en bibliotheken het doen: alfabetisch én lexicografisch. 
  • Soort per soort: als je liever hebt dat boeken binnen een bepaald thema bij elkaar staan, kies er dan voor om boeken te ordenen op basis van rubriek, reeks of genre. De boeken op onze website staan ook gesorteerd per thema (en subthema) of verzameld per reeks. Wil je dus jouw boekenkast wat aanvullen? Bekijk dan hier onze boeken onder de rubrieken Recht, Management en Fiscaliteit. 

3. Book en coffee to go 

Heb je zelf geen terras of tuin, maar wil je graag een boek lezen in de frisse buitenlucht? Vul jouw thermos of neem een coffee to go en zet je gezellig in het park op een bankje. Wie weet maak je zo wel kennis met andere boekenliefhebbers! PS Als je een boek te zwaar vindt om mee te nemen, kies dan voor een e-reader. Ons aanbod e-books vind je hier.

4. (Virtuele) boekenleesclub 

Organiseer (of sluit je aan bij) een boekenleesclub en wissel jullie leeservaringen uit met andere boekenwurmen. Zorg er wel voor dat dit coronaproof gebeurt: virtueel, buiten met voldoende afstand of tijdens het wandelen (extra goed voor de conditie).  

5. Lente challenge 

Heb je jezelf op 1 januari voorgenomen om meer te lezen? Dan is het nu tijd om in actie te schieten. Eens de coronamaatregelen versoepelen zullen we misschien minder tijd hebben voor onszelf. Daarom is nu het ideale moment om een boek te lezen. Daag jezelf uit met een doel: 10 pagina’s per week, elke maand een boek, … Ga ervoor en geniet ervan!

 

 


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief