Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

1000 verkrachters per jaar niet vervolgd

1000 verkrachters per jaar niet vervolgd
Tussen 2010 en 2015 werd 50,21% van de verkrachtingszaken in België bij de parketten geseponeerd. Een groot aantal, al daalt dit jaar na jaar. Dit blijkt uit de cijfers van Minister Koen Geens n.a.v. een parlementaire vraag.
 
Hoe komt het dat zoveel zaken geen gevolg kennen? In 60 procent van die gevallen werd de zaak geseponeerd omdat er niet genoeg bewijzen waren, bij 16 procent gebeurde dat omdat de dader onbekend bleef. 140 dossiers werden ook geklasseerd omdat er te weinig recherchecapaciteit was bij de politie. (Bron: De Standaard Online - 14/12/2016)
 

Een handleiding van Ivo DelbrouckZedenmisdrijven komen helaas nog steeds veelvuldig voor in onze samenleving. Zij zijn bijzonder omwille van de grote impact die zij hebben op de diepste menselijke gevoelens van de slachtoffers en tekenen hen vaak voor het leven. Het  niet-vervolgen van een misdrijf zorgt dat de impact nog groter wordt. Het wetgevend kader errond werd de voorbije jaren hertekend. Ivo Delbrouck zorgde er met zijn boek 'Aanranding van de eerbaarheid en verkrachting' voor een verduidelijking van dit kader vanuit zowel theoretisch als praktisch standpunt. Zo zorgt hij volgens het tijdschrift IPA-facts voor een prachtige handleiding om inzicht te verwerven doorheen het hele proces inzake 'aanranding van de eerbaarheid' en 'verkrachting'.

Meer informatie over het boek van Ivo Delbrouck

 


Lees ook

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief