Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Zijn uw werknemers trots op wat ze doen?

Zijn mijn werknemers trots? Het is niet bepaald een voor de hand liggende vraag, maar ze is o zo cruciaal voor uw organisatie. Werknemers die zich goed voelen op het werk en trots zijn op wat ze doen, zijn namelijk veel meer geëngageerd. En zoals u ongetwijfeld al weet, dringt de interne bedrijfscultuur ook door tot buiten de organisatie. Gelukkige werknemers leveren tevreden klanten op en resulteren in happy winst. Van een win-winsituatie gesproken!

Peter s’Jongers is CEO van Protime, een bedrijf gespecialiseerd in tijdsregistratie, personeelsplanning en samenwerkingssoftware. In zijn boek “Trots! Waarom bedrijfscultuur een strategisch doel is” beklemtoont hij het belang van een sterke bedrijfscultuur. En hij heeft recht van spreken, want Protime is niet alleen verkozen tot een Great Place To Work ®, maar ook een Best Managed Company.

Wat de organisatie zo uniek maakt, is dat ondernemerschap, engagement en trots alles samenhouden. Niet de structuur. Protime vertrekt bij de mensen: wat zijn hun talenten en passies? Zo creëren ze zelf functies en structuren.

Hoe kunt u nu ook zo’n bijzondere bedrijfscultuur bereiken? Met hippe initiatieven, zoals een lounge installeren of mensen hun hond laten meebrengen naar kantoor, scoort u ongetwijfeld, maar u bereikt er op lange termijn niet veel mee. De auteur verwoordt het mooi: bedrijfscultuur is veel meer dan eenmalige campagnes.

Handige tips

  • s'Jongers raadt eerst en vooral aan om afstand te nemen van het traditionele organogram. Teken daarentegen regelmatig een nieuwe structuur uit.

  • Daarnaast zijn openheid en transparante communicatie onmisbaar. Ze dragen enorm bij tot de betrokkenheid van de werknemers en zorgen ervoor dat die zich sterker verbonden voelen met elkaar en met de organisatie.

  • Vergeet zeker niet te kijken naar wat u vandaag al goed doet. Ga na wat medewerkers waardevol vinden, waarom ze komen werken en vraag ook aan ex-medewerkers waar ze met heimwee naar terugkijken. 

  • Last but not least: durf cultuur als een strategisch doel op te nemen, niet als een middel. Dan is de eerste en de belangrijkste stap richting een sterke bedrijfscultuur al gezet.

Het boek Trots!

Meer tips voor een cultuur die uw organisatie echt onderscheidt van de rest? U leest er alles over in het boek “Trots! Waarom bedrijfscultuur een strategisch doel is”.

Trots!

ONTDEK HET BOEK »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief