Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Assistent-uitgever Leander Scheir

Samen met onze auteurs gaat ons team van die Keure Professional Publishing elke dag aan de slag om kwalitatieve publicaties op de wereld te zetten. Dat zouden we niet kunnen zonder onze gepassioneerde medewerkers. Ook Leander Scheir, assistent-uitgever bij die Keure Professional Publishing, geeft elke dag het beste van zichzelf om een manuscript te doen groeien naar een volwaardig boek. Maar 'assistent-uitgever', wat houdt dat nu precies in? We laten Leander aan het woord.

Assistent-uitgever Leander Scheir

Hoe ziet een dag bij die Keure eruit?

Je weet op voorhand nooit helemaal hoe je dag zal verlopen. Je krijgt wel je deadlines mee, maar ik bepaal zelf wanneer ik aan welke boeken, projecten of tijdschriften wil werken. Daardoor zijn mijn dagen heel gevarieerd. Als assistent-uitgever heb je sowieso een zeer dankbare functie: wij krijgen veel inspraak in het eindresultaat omdat we het boek zien groeien van het prille begin en in alle fases betrokken zijn. Zo kan je het manuscript (klinkt ambachtelijker dan het is, geloof me) omtoveren van een ruwe diamant naar een schitterende bestseller waar je terecht trots op kan zijn. Hiervoor gaan we continu in dialoog met onze auteurs en vormgevers.

Assistent-uitgever Leander Scheir

Wat geeft jou voldoening?

Wanneer ik een afgewerkt boek of tijdschrift in handen krijg. Tussen de finale go langs mijn kant en het boek/tijdschrift dat dan terug op mijn bureau komt te liggen zit er wat tijd. Het is dan fijn om tussen de kopijen, drukproeven en digitale bestanden door met trots terug te kunnen kijken op wat er van geworden is nadat het de drukkerij en afwerking is gepasseerd. Dan zie ik pas dat het boek is geworden zoals ik dacht, of zelfs nog beter! Als je dan achteraf hoort van auteurs en klanten dat ze tevreden zijn, dat geeft zoveel voldoening.

Assistent-uitgever Leander Scheir

Wat heb je al geleerd bij die Keure?

Zo veel! De drukkerijwereld en de boeken en afwerking die daarmee gepaard gaan zijn ontzettend boeiend. Er lopen hier heel wat mensen rond die kennis hebben over wat ze doen, dus kan je eigenlijk van elke collega bijleren.

Assistent-uitgever Leander Scheir

De sfeer op die Keure, hoe is die?

Die Keure is een relatief groot bedrijf, maar toch kennen de meeste mensen elkaar en heerst er een ongedwongen sfeer. Ook aan mijn eiland voel ik me volledig in mijn sas. De collega’s zijn geweldig, ik ben vanaf het begin van mijn carrière hier goed opgevangen. Er is altijd tijd en ruimte om even te zeveren of een grapje te maken, zonder dat je daarbij je focus verliest of het werk daaronder lijdt.

Assistent-uitgever Leander Scheir

Wat is het leukste aan de job?

De ontwerpfase blijft een magisch proces. Zien hoe ze hier een simpel Word-bestand kunnen omtoveren naar een mooie lay-out blijft zot om te zien.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief