Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.
Ga terug

Miet Lamberts

Miet Lamberts begeleidt en verricht reeds jarenlang onderzoek over jobkwaliteit, werkdruk en stressrisico's en hoe de organisatie van het werk en het gevoerde personeels- en preventiebeleid hierin een rol spelen. Zowel de preventie van psychosociale risico's als het managen van een succesvolle re-integratie op de werkplek na een periode van (langdurige en/of chronische) ziekte of arbeidsongeschiktheid (disability management) wordt in haar onderzoek verder wetenschappelijk onderbouwd.

Daarnaast verricht zij onderzoek over verschillende deeldomeinen van personeels- en loopbaanbeleid (en alle deeldomeinen die hiertoe behoren), met specifieke aandacht voor (veranderingen in) personeels- en organisatiebeleid in relatie tot de (veranderingen op de) arbeidsmarkt. Zo ging zij vb. na hoe organisaties -en bij uitbreiding sectoren- (kunnen) reageren op knelpuntvacatures en arbeidsmarktkrapte.

Vanzelfsprekend behoort dan ook arbeidsmarktonderzoek in meer ruime betekenis tot de thema's die zij opneemt, met hierbij speciale aandacht voor de integratie van doelgroepen op de arbeidsmarkt: personen van vreemde herkomst, ouderen en jongeren, chronisch zieken, mensen in armoede, doelgroepmedewerkers sociale economie, personen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt, , ... . 

Zij begeleidt op vraag van diverse organisaties als consultant projecten rond organisatieverandering en is experte op vlak van flexibiliteit en werkbaarheid, arbeidstijdregelingen/ploegenarbeid en arbeidsduurverkorting.Miet Lamberts schreef volgende boeken bij die Keure:
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief