Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.
Ga terug

Marike Lefevre

Marike Lefevre is sinds september 2018 als doctoraatsonderzoeker verbonden aan de onderzoekseenheid Publiekrecht van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven en dit bij de afdeling Rechten van de Mens. 

Hiervoor was zij werkzaam als beleidsmedewerker bij de Liga voor Mensenrechten en als onderwijsassistent in mensenrechten en internationaal recht aan de KU Leuven. Daarvoor heeft zij verschillende jaren gewerkt als advocate aan de Balie van Brussel en Leuven. Ook doorliep zij een stage bij Belgische ambassade in Vietnam (Hanoi), alsook bij het departement Humanitaire Hulp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in België.

Zij beschikt over een Master in de Rechten van de KU Leuven (2013) waarbij zij in het kader van een Erasmusprogramma aan de Uppsala University in Zweden verbleef (2011-2012). Marike beschikt eveneens over een Master na Master in het Vennootschapsrecht van de Hogeschool-Universiteit van Brussel (HUB) (2015) en over een Master na Master in mensenrechten (Master de spécialisation en droits de l’homme) van de Université Saint-Louis-Bruxelles (2019).

Gedurende verschillende jaren was Marike aangesteld als bestuurslid en algemeen secretaris van het studiecentrum Militair Recht en Oorlogsrecht en als bestuurslid van Amnesty International Vlaanderen.

Zij is verder redactielid van het tijdschrift Politie & Recht en van het Tijdschrift voor Mensenrechten.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief