Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.
Ga terug

Filip D'Hont

Filip D'Hont behaalde in 1990 het diploma van Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Gent.

Aansluitend bekwaamde hij zich verder aan de Vlerick-school waar hij in 1991 afstudeerde als Speciaal Licentiaat in de Fiscaliteit en het Boekhoudkundig Onderzoek. Hetzelfde jaar ving hij zijn baliestage aan om zo per 11 oktober 1994 als advocaat opgenomen te worden op het tableau van de Orde van Advocaten van de Balie van Gent (België).

Sinds 1997 is zijn eenmanskantoor gehuisvest te Melle, een randgemeente van Gent. In de uitoefening van het beroep pleitte hij reeds op elk niveau van de Belgische strafrechtsketen (Politierechtbank, Correctionele Rechtbank, Hof van Beroep, Hof van Assisen, Strafuitvoeringsrechtbank) alsook voor de meeste burgerlijke rechtscolleges.

Tot 2010 combineerde Filip D'Hont zijn baliepraktijk met een deeltijdse opdracht als (praktijk)assistent aan de Universiteit Gent. Bij de Vakgroep Strafrecht en Criminologie mocht hij zo de opleidingsonderdelen formeel strafrecht / strafvordering mee vorm geven.

Hij verzorgde in het verleden diverse cursussen voor de Oost-Vlaamse Politieacademie en is nog steeds medelesgever van de opleidingsonderdelen "strafrecht" en "gerechtelijke organisatie in strafzaken" gegeven in het kader van de cursus "Inleiding tot het recht voor gerechtelijke experts" ingericht door het Opleidingsinstituut voor Gerechtelijke Experts van de Faculteit Rechten van de Universiteit Gent.Filip D'Hont schreef volgende boeken bij die Keure:
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief