Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.
Ga terug

Aline Van Bever

Aline Van Bever behaalde in 2009 met grootste onderscheiding haar masterdiploma in de rechten aan de KU Leuven. Zij studeerde af in de afstudeerrichting “research master” die in samenwerking met de Universiteit van Tilburg wordt georganiseerd.

Sinds september 2009 is ze als doctoraatsstudent en als onderwijs- en onderzoeksassistent verbonden aan het Instituut voor Arbeidsrecht van de Leuvense rechtsfaculteit. Daar bereidt zij, onder het promotorschap van Prof. F. Hendrickx en het copromotorschap van Prof. S. Stijns, een proefschrift voor, getiteld "Open normen in het arbeidsrecht: een juridisch onderzoek naar verborgen patronen in arbeidsrelaties". In het kader daarvan verbleef Aline in 2011-2012 als visiting research student aan de London School of Economics and Political Science (LSE), waar zij voor de uitwerking van het rechtsvergelijkend deel van haar onderzoek werd begeleid door Prof. H. Collins.

Als student engageerde zij zich als redactielid bij het juridisch-wetenschappelijk studententijdschrift van de Leuvense Rechtsfaculteit, ‘Jura Falconis’ (2007-2009). Sinds 2014 is ze actief als Editorial Assistant van het “European Labour Law Journal” (ELLJ).Aline Van Bever schreef volgende boeken bij die Keure:
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief