Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Knelpunten in het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht

Op voorraad
181 p.
2013
Boek
Editor(s): A. De Boeck, I. Samoy, S. Stijns, R. Van Ransbeeck
Auteur(s): Brandsma Frits, De boeck Annick, Bert Keirsbilck, Peeters Walter, Samoy Ilse, Verjans Elisabeth, Vervoort D.
Is onderdeel van de reeks Leerstoel Professor C. Matheeussen
Dit boek geeft achtereenvolgens een academische én praktijkgerichte uiteenzetting over de Lex Aquila, het schadeconcept bij samenloop en co-existentie, de indicatieve tabel anno 2012, de wisselwerking tussen de WMPC en het foutvereiste en de sanctionering van artikel 1382 BW, de knelpunten inzake verjaring en ten slotte de pijnpunten met betrekking tot de overmacht.ISBN 9789048618156 - Bestelcode 203134006
Knelpunten in het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht
€ 50,00

Dit boek geeft achtereenvolgens een academische én praktijkgerichte uiteenzetting over de Lex Aquila, het schadeconcept bij samenloop en co-existentie, de indicatieve tabel anno 2012, de wisselwerking tussen de WMPC en het foutvereiste en de sanctionering van artikel 1382 BW, de knelpunten inzake verjaring en ten slotte de pijnpunten met betrekking tot de overmacht.
Inhoudstafel

‘Omstanders helpen niet, drenkeling overleden’ –Zuivere nalatigheid, de Lex Aquilia en het huidige recht
Frits Brandsma

De schade bij samenloop en coexistentie. Een verkenning van de grens tussen contractuele en buitencontractuele schade
Annick De Boeck

De indicatieve tabel anno 2012
Walter Peeters

De private handhaving van de WMPC in het licht van het gemeen recht
Bert Keirsbilck

Knelpunten inzake verjaring
Elisabeth Verjans

Knelpunten inzake overmacht
Ilse Samoy en Dorien Vervoort

Deze reeks van de KU Leuven, Campus Brussel is ontstaan ter nagedachtenis van de in 2002 overleden rector Constant Matheeussen.

In zijn voetsporen worden n.a.v. een jaarlijkse studienamiddag privaatrechtelijke thema’s behandeld waarbij een verband wordt gelegd tussen de Romeinsrechtelijke grondslagen en de actuele knelpunten.

EditorsBundeling van de congresboeken van de jaarlijkse studiedag ter nagedachtenis van Professor Constant Mattheeussen

  • Raf Van Ransbeeck
  • Annick De Boeck

Beschikbaar binnen deze reeks


Bert Keirsbilck (°1980) is a Professor of Law at the Faculty of Law and Criminology of KU Leuven. He lectures Commercial law, EU Law and European Economic Law in Brussels, Leuven and Kortrijk. He is a co-director of Consumer Competition Market (CCM). Bert is a co-author of 'Commercial Practices and Consumer Contracts' (in Dutch) and a co-editor of the CCM series. He is a member of the editorial board of DAOR, DCCR and TEP and serves as a member of the Faculty’s doctoral and culture committees (2020-2024). Recent research focuses on sustainable production and consumption, circular economy and servitisation.

Bert Keirsbilck (°1980) is hoogleraar aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid en Criminologische Wetenschappen van de KU Leuven. Hij doceert Ondernemingsrecht, Europees institutioneel recht en Europees economisch recht in Brussel, Leuven en Kortrijk. Hij is co-directeur van Consument Concurrentie Mededinging (CCM). Bert is co-auteur van ‘Handelspraktijken en contracten met consumenten’ en co-editor van de CCM series. Hij is redactielid van DAOR, DCCR en TEP en lid van de facultaire doctoraats- en cultuurcommissies (2020-2024). Recent onderzoek focust onder meer op duurzame productie en consumptie, circulaire economie en verdienstelijking.

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief