Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Tijdschrift voor Lokale en Regionale Belastingen (jaargang 2022)

Op voorraad
2022
Tijdschrift
Editor(s): De Jonckheere Miguel
Auteur(s): Brouckaert Cathy, Miguel De Jonckheere, Thomas De Jonckheere, De Meyere Luc, Mark Delanote, Bart Engelen, Goegebuer Augustus, Thierry Lauwers, Michel Maus, Rossignol Kristel, Eric Van Dooren, Liesbet Verlinden

Dit tijdschrift stelt zich tot doel om het veeleer onbekende terrein van de lokale en regionale belastingen te ontsluiten via een driemaandelijkse duiding inzake recente wetgeving, rechtspraak en rechtsleer.

Elk nummer behandelt een overzicht wetgeving, overzicht rechtspraak met noten waar nodig en rechtsleer die dieper ingaat op een topic uit de lokale of regionale fiscaliteit.

Bestelcode 201227000
Tijdschrift voor Lokale en Regionale Belastingen (jaargang 2022)
Abonnees € 174,00

Dit tijdschrift stelt zich tot doel om het veeleer onbekende terrein van de lokale en regionale belastingen te ontsluiten via een driemaandelijkse duiding inzake recente wetgeving, rechtspraak en rechtsleer.

Elk nummer behandelt een overzicht wetgeving, overzicht rechtspraak met noten waar nodig en rechtsleer die dieper ingaat op een topic uit de lokale of regionale fiscaliteit.

Thomas De Jonckheere is advocaat bij Bloom Law.

Mark Delanote is licentiaat in de rechten en behaalde aanvullende diploma’s in het fiscaal recht, het vennootschappenrecht en het sociaal recht. In 2010 promoveerde hij tot doctor in de rechten. Mark is auteur van talrijke publicaties in het fiscaal recht en is lid van meerdere redactieraden. Thans is Mark hoofddocent aan de UGent. Daarnaast is hij advocaat aan de Balie te Brussel. Hij is ook lid van de Hoge Raad van Financiën.

Bart Engelen is an assistant professor at Tilburg University, Department of Philosophy. 

Thierry Lauwers is oprichter en vennoot van Lauwers & Seutin. Hij is advocaat aan de balie van Gent en Brussel en docent diverse opleidingen.

Eric Van Dooren is redacteur van het Tijdschrift Lokale en Regionale belastingen, uitgegeven bij die Keure.

Liesbet Verlinden behaalde het diploma rechten aan de Katholieke Universiteit te Leuven in 1985 waar zij als assistent verbonden bleef tot 1987. Datzelfde jaar behaalde zij het diploma van gegradueerde in de Fiscale Wetenschappen aan de Fiscale Hogeschool te Brussel. De lokroep van de advocatuur bracht haar aan de Antwerpse balie als eerste stagiair van Hubert Dubois. Als vennoot werkt zij inmiddels 30 jaar aan de uitbouw van dit kantoor. Zij was gedurende als die jaren werkzaam in de diverse onderdelen van het fiscaal recht en kan bogen op een rijke ervaring als fiscale pleiter en onderhandelaar. De geleidelijke uitbreiding van het kantoor liet haar toe zich nog verder te specialiseren waardoor zij de volledige afdeling regionale en lokale belasting voor haar rekening neemt. Daarnaast is zij ook een geboeid lesgever: zij was docent aan de toenmalige Economische Hogeschool Sint Aloysius te Brussel (1989-1998) en werd in 1995 tot professor benoemd aan de Fiscale Hogeschool te Brussel. Tot vandaag doceert zij daar het vak “Regionale en lokale Belastingen”. Sinds 2003 verleent zij haar medewerking aan het Instituut voor Accountants en Belastingconsulenten in het kader van de selectie en opleiding van kandidaten. Zij is tevens auteur van diverse publicaties en gast van het Fiscaal Gezelschap.

Miguel De Jonckheere doctoreerde in 1995 en is sedert 2001 voltijds verbonden aan de rechtsfaculteit van de Vrije Universiteit te Brussel, waar hij voornamelijk fiscale vakken doceert. Hij is hoogleraar en voorzitter van de afdeling fiscaal recht.

Hij is auteur van fiscale handboeken over o.m. lokale en regionale belastingen en de fiscale procedure en publiceert regelmatig over fiscale onderwerpen in Belgische wetenschappelijke vaktijdschriften.

Hij is hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Lokale en regionale belastingen’. Hij doceert het vak ‘inleiding tot het recht’, dat voornamelijk bedoeld is voor niet-juristen, al sinds 1998.

Michel Maus is licentiaat in de rechten en bijzonder licentiaat in het fiscaal recht (Vrije Universiteit Brussel). In 2005 doctoreerde hij aan de Vrije Universiteit Brussel in het fiscaal recht met het onderwerp “De grenzen van de fiscale controle”.

Michel Maus is advocaat aan de balie van Brugge en Gent en professor aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij verschillende fiscale vakken doceert waaronder het vak “Fiscaal straf- en strafprocesrecht”. Michel Maus publiceert veelvuldig in het domein van het fiscaal (straf)recht en geeft regelmatig lezingen.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief