Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

BAMACODEX 4 - Sociaal recht 2021-2022

Op voorraad
1.312 p.
2021
Boek

Als interuniversitaire codex wordt dit boek gebruikt door studenten in de rechten en rechtspraktijk. Bij de samenstelling werd vooral rekening gehouden met het specifieke karakter van hun opleiding. Om een goed inzicht te kunnen verwerven in het recht, moet de bachelorstudent leren omgaan met de belangrijkste wetteksten. Maar daarnaast blijft het een handige bundeling voor rechtspractici. Deel 4 van de BAMACODEX bevat de belangrijkste basisteksten uit het sociaal recht.

Deze vastbladige codex werd bijgewerkt aan de hand van de wijzigingen die tot 23 juni 2021 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd werden.

ISBN 9789048642373 - Bestelcode 202211108
BAMACODEX 4 - Sociaal recht 2021-2022
€ 51,00
Abonnees € 41,00
Studenten € 33,00

Als interuniversitaire codex wordt dit boek gebruikt door studenten in de rechten en rechtspraktijk. Bij de samenstelling werd vooral rekening gehouden met het specifieke karakter van hun opleiding. Om een goed inzicht te kunnen verwerven in het recht, moet de bachelorstudent leren omgaan met de belangrijkste wetteksten. Maar daarnaast blijft het een handige bundeling voor rechtspractici. Deel 4 van de BAMACODEX bevat de belangrijkste basisteksten uit het sociaal recht.

Deze vastbladige codex werd bijgewerkt aan de hand van de wijzigingen die tot 23 juni 2021 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd werden.


Inhoudstafel

INHOUDSOVERZICHT

I. ARBEIDSRECHT
II. SOCIALE ZEKERHEID
III. SOCIAAL STRAFRECHT
IV. REGISTERS

Peter Dufaux specialises in aspects of collective labour law and social security law.

Peter Dufaux has a Master of Law degree (Vrije Universiteit Brussel, 1989) and a special Master's degree in Social Law (Vrije Universiteit Brussel, 1991). He started his professional career as assistant lecturer in labour law at Vrije Universiteit Brussel and has since been lecturing at the Erasmus College and the Provincial College Limburg. Currently, Peter Dufaux is the legal practice education coordinator and lectures on social law at the Provincial College Limburg.

Peter also has five years' experience as Human Resources Adviser for an American chemical company. He has advised Belgian, European and American HR departments on collective bargaining, organising social elections, the workings of consultative bodies, aspects of social security law, law on termination of employment, foreign senior management and migrating employees.

Peter Dufaux regularly writes and lectures on social law. He is currently finishing a dissertation on collective bargaining.

Peter Dufaux was sworn in as a solicitor in June 1994 and was a member of the bar in Brussels for more than 13 years. He joined Monard Law as a partner on 1 September 2007.

Freek Louckx is Referendaris aan het Hof van Cassatie en professor aan de Vrije Universiteit Brussel.

Stanislas Ossieur is sinds 1985 actief aan de balie te Gent. Hij won in zijn jonge jaren verschillende prijzen voor zijn retorische talent.

Naast zijn hoedanigheid als advocaat, doceert hij aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Antwerpen, de Hogeschool Gent en de Erasmushogeschool Brussel.

Stanislas Ossieur is erkend bemiddelaar in burgerlijke en commerciële zaken, en tevens in sociale zaken. Ook in deze materie treedt hij op als docent in het kader van de opleiding tot erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, georganiseerd door bMediation, opleidingsinstituut erkend door de Federale Bemiddelingscommissie. 

Hij geeft zeer regelmatig voordrachten over topics in het gezondheidsrecht en het sociaal recht. Daarnaast is hij auteur van diverse publicaties en neemt hij de taak op zich van plaatsvervangend vrederechter voor het 2e kanton Gent. 

Meester Ossieur heeft een uitgesproken belangstelling voor de domeinen van het gezondheidsrecht, het sociaal recht en het administratief recht in de ruime zin. Hij staat zijn cliënten en de medewerkers bij met raad en daad.

Johan Peeters studeerde Rechten aan de UAntwerpen en volgde de bijzondere licentie Sociaal Recht aan de VUB. Hij doctoreerde in 2008 over het recht op informatie en raadpleging van werknemers bij herstructurering. Hij doceert momenteel arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht aan de Universiteit Hasselt en de UAntwerpen. Als advocaat is hij verbonden aan de balie te Antwerpen en aan CMS DeBacker.

Danny Pieters obtained his PhD from the Law Faculty of the KU Leuven in 1985 with a doctoral thesis on fundamental social welfare rights in the constitutions of the E.C. member states. In 1986 this thesis was awarded the quadrennial European Emile Bernheim Prize.

First professor at Tilburg University (1986-1992) he became professor at the KU Leuven Law School in 1989, holding since 2005 the chair of Social Security Law.  Since 1993 head of the Research Unit Europe and Social Security (RUESS). Since 1998 Program Director of the European Master Social Security.

From 1994 to 2013 Secretary General of the European Institute of Social Security.

From 1999 till 2003 and from 2010 till 2013 Member of the Belgian federal Parliament (first in Lower House; then in Senate, of which he was the president in 2010/2011).
 
Since 2013 Vice Rector for Humanities and Social Sciences as well as Vice Rector for International Policy of the KU Leuven.

Bart Roels is auteur van Bamacodex 4 - Sociaal recht 2019-2020) - uitgegeven bij die Keure.

Yves Werbrouck is rechter in de Arbeidsrechtbank Gent en lector aan de Hogeschool West Vlaanderen.

Alexander De Becker is hoofddocent arbeidsrecht bij Universiteit Gent.

Wilfried Rauws is als hoofddocent aan de Rechtsfaculteiten van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Maastricht verbonden waar hij belast is met onderwijs en onderzoek in het sociaal recht, met een klemtoon op het arbeidsrecht.

Hij is zestien jaar advocaat geweest aan de balie te Antwerpen en is plaatsvervangend rechter in de arbeidsrechtbank te Antwerpen. Hij publiceerde over diverse sociaalrechtelijke onderwerpen, met inbegrip van de arbeidsverhoudingen in de onderwijssector.

Naast het lidmaatschap van de redactie van het “Rechtskundig Weekblad” maakt Rauws deel uit van de redactie van het “Tijdschrift voor Sociaal Recht”, het “Tijdschrift voor Onderwijsrecht en Onderwijsbeleid”, en van “Tegenspraak”.

Guido Van Limberghen studeerde rechten (1984), notariaat (1985) en sociaal recht (1986) aan de Vrije Universiteit Brussel. In 1990 promoveerde hij aan dezelfde universiteit tot doctor in de Rechten met een proefschrift getiteld “Pensioenen van Belgen in het buitenland”.

Van 1985 tot 1991 was hij assistent aan de Vrije Universiteit Brussel. Sinds 1992 is hij voltijds professor aan dezelfde universiteit. Van 2008 tot 2014 is hij decaan van de Faculteit Recht en Criminologie.

In 1991 werd hij advocaat aan de balie te Brussel in het kantoor De Bandt, Van Hecke, Lagae, thans Linklaters. In 2013 vervoegde hij het kantoor Verbist & Vanlerberghe Omega Law te Antwerpen. Hij is actief in het domein van het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht en auteur van publicaties.

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief