Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Fiscale controle in de praktijk

Op voorraad
297 p.
2009
Boek
Auteur(s): Delafonteyne Alexander, Michel Maus, Mercier Stéphane
Wanneer de fiscus op bezoek komt, is het raadzaam goed beslagen het ijs te betreden. Dit handboek bevat een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste regelgeving ter zake met inbegrip van de rechten en plichten van de belastingplichtige en zijn/haar adviseur. Deze publicatie vormt een ideale symbiose tussen het juridische kader van de fiscale controle en de praktijkgerichte aanpak van de erkende boekhouder en de fiscale advocaat.ISBN 9789048604630 - Bestelcode 203094024
Fiscale controle in de praktijk
€ 40,00

Wanneer de fiscus op bezoek komt, is het raadzaam goed beslagen het ijs te betreden. Dit handboek bevat een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste regelgeving ter zake met inbegrip van de rechten en plichten van de belastingplichtige en zijn/haar adviseur. Deze publicatie vormt een ideale symbiose tussen het juridische kader van de fiscale controle en de praktijkgerichte aanpak van de erkende boekhouder en de fiscale advocaat.
Inhoudstafel

Voorwoord

Deel 1. Algemene beginselen van de belastingcontrole

Deel 2. De onderzoeksbevoegdheid van de administratie der directe belastingen

Deel 3. De onderzoeksbevoegdheden van de BTW-administratie

Deel 4. De fiscale informatieplicht

Deel 5. De territoriale begrenzing van de fiscale controlebevoegdheid

Deel 6. De beperkingen aan de uitoefening van de fiscale controle ingevolge fundamentele rechten en vrijheden

Deel 7. De beperkingen aan de uitoefening van de fiscale controle ingevolge de beginselen van behoorlijk bestuur

Deel 8. Structuur van de belastingdiensten van de federale administratie
Michel Maus is licentiaat in de rechten en bijzonder licentiaat in het fiscaal recht (Vrije Universiteit Brussel). In 2005 doctoreerde hij aan de Vrije Universiteit Brussel in het fiscaal recht met het onderwerp “De grenzen van de fiscale controle”.

Michel Maus is advocaat aan de balie van Brugge en Gent en professor aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij verschillende fiscale vakken doceert waaronder het vak “Fiscaal straf- en strafprocesrecht”. Michel Maus publiceert veelvuldig in het domein van het fiscaal (straf)recht en geeft regelmatig lezingen.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief