Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Cataloog 2015

Creatief zijn, grenzen verleggen en verrassen. Dat is waar Modular Lighting Instruments voor staat en wat hun cataloog ook uitstraalt. Rotor ontwikkelde het concept, die Keure maakte het mogelijk. Dat ze in hun opzet geslaagd zijn, toont de bekroning met de prestigieuze iF Design Award.

De iF Design Award is één van ’s werelds meest gevierde en gewaardeerde designwedstrijden. Jaarlijks zijn er meer dan 5000 inzendingen uit 70 landen.

Het concept voor de cataloog is doordrongen van een intens beeldverhaal. Zo is de cover een uitgelaserd vrouwengezicht. Van de 25.000 gedrukte exemplaren werden er bovendien 1000 op dezelfde unieke wijze gepersonaliseerd: de naam van de klant werd mee op de cover gelaserd. Dat maakt van deze oplage een collector’s item.

Naast de originele kaft is ook het colormanagement van het binnenwerk uniek. Die Keure deed op alle 750 beelden vier bewerkingen, dus 3.000 in totaal. Ten eerste hebben alle beelden dezelfde horizonten om de scheidingslijn van plafond en muur op dezelfde plaats te zetten. Ten tweede hebben alle foto’s exact dezelfde grijsbalans. En tot slot werd overal de naturelle tint van de spot nagestreefd. 

Klant: Modular Lighting Instruments
Publicatiejaar: 2015
Categorie: Catalogus