Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Nicholas Krushenick: Electric Soup

De eerste uitgebreide monografie over de Amerikaanse schilder Nicholas Krushenick (1929- 1999) biedt een overzicht van zijn belangrijke carrière en toont een uitgebreide selectie van zijn schilderijen en schetsen.

Nicholas Krushenick is een sleutelfiguur in de Amerikaanse kunst van de late twintigste eeuw. Door dikke zwarte lijnen te combineren met harde effen kleuren in Liquitex creëerde Krushenick scherp omlijnde abstracties die zijn doeken tot aan de randen vulden. In zijn dynamische vormentaal gebruikte hij collages van papierknipsels als springplank, van waaruit hij een eigen esthetiek ontwikkelde die hem de bijnaam ‘father of Pop abstraction’ opleverde.

In dit boek vindt de lezer een mix van gearchiveerde stukken en interviews die een nieuw licht werpen op deze kunstenaar die algemeen wordt beschouwd als een voorloper van de popart. Schetsen, vroege collages en beelden van Krushenick in zijn atelier bieden een inzicht in het creatieve proces van de artiest. Recente essays geven dan weer een frisse kijk op zijn opmerkelijke oeuvre.

  • Hardcover
  • Kleur op snede
Klant: DelMonico Books | Prestel
Publicatiejaar: 2017
Categorie: Kunst
Gedrukt voor: Tang