Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Nature as Architecture

De Roberto Polo Gallery te Brussel opent het seizoen 2017-2018 met de tentoonstelling 'Nature as architecture'. Drie prominente Spaanse kunstenaars staan in de kijker: Miquel Navarro, Juan Garaízabal, en Francisco Caparrós.

De tentoonstelling benadert de traditionele esthetische reflecties over natuur en kunst, vooral architectuur. De mens begon kunst te maken met de gedachte dat zijn werken deel zouden uitmaken van de Grote Schepping. De natuur stond steeds model, als architectuur in zijn puurste vorm, en ligt ten grondslag aan het vormen van overeenkomsten die de kosmische eenheid tussen de werkplaatsen van de kunst en de geschapen wereld verbindt.

De curatoren van deze tentoonstelling verdedigen de validiteit van traditionele overdenkingen en bieden, doorheen hedendaagse kunst, vernieuwde inzichten in het canonieke discours. Om dit te bereiken, stellen ze een curatorschap voor dat de kunstenaars Miquel Navarro, Juan Garaizábal, en Francisco Caparrós omvat, in een waagstuk dat het belang van de Spaanse kunst verdedigt en dat strategisch gepositioneerd is in het hart van Europa.

Deze tweetalige tentoonstellingscatalogus (Engels en Spaans) telt 128 pagina's en is gedrukt door die Keure. 

Klant: Roberto Polo Gallery
Publicatiejaar: 2017
Categorie: Architectuur