Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Latif Al Ani

Fotograaf Latif Al Ani (°1932, Bagdad) is de vader van de Iraakse fotografie. Hij was de eerste die het kosmopolitische leven van het bloeiende Irak van de jaren vijftig tot zeventig in beeld vastlegde. Zijn unieke zwart-witfoto’s vormen het visuele geheugen van een land tijdens zijn gouden jaren.

Onder het onderdrukkende regime van Saddam Hoessein werd Al Ani verplicht te stoppen met fotograferen en lange tijd bleef het stil rond de kunstenaar.

Deze publicatie wordt ingeleid door een interview met Latif Al Ani door Tamara Chalabi, voorzitster van de Ruya Foundation in Irak. Het bevat ook een essay van de Iraniër Morad Montazami, curator Midden-Oosterse kunst van Tate Modern. Montazami plaatst het werk van Al Ani in de bredere context van de modernisering van Irak, architectuur, archeologie en de ontwikkeling van de fotografie en de beeldcultuur.

  • Gedrukt door die Keure
  • Hardcover met halflinnen band
  • Titel in foliedruk

Uitgeverij Hannibal won met dit boek op het prestigieuze fotofestival in Arles de eerse prijs in de categorie 'Historical Book Award’. Klik hier voor meer informatie.

Klant: Hannibal
Publicatiejaar: 2017
Categorie: Fotografie