Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Dit verhelderende boek is een uitnodigende showcase van eigentijdse Aboriginalkunst uit Australië en belicht de culturele context, met name op het vlak van tijd en plaats, waarbinnen de werken werden gemaakt.

De manier waarop de Aboriginals tijd interpreteren speelt een cruciale rol in het werk van vele hedendaagse Aboriginalkunstenaars. Everywhen: The Eternal Present in Indigenous Art from Australia licht unieke voorbeelden uit, waaronder vele kunstwerken die nooit tevoren buiten Australië tentoongesteld zijn. Het boek biedt een culturele omkadering en focust op het belang van het land, de schat aan verhalen die daar rond hangen en de kunst die erdoor geïnspireerd is. Alles is georganiseerd rond vier centrale thema’s: transformatie van het erfgoed van de voorvaderen, performances met rituele inslag, beleving van de seizoenen en herdenking. Zes essays en zestig werken lichten heel wat van de belangrijkste Aboriginalkunstenaars van de voorbije veertig jaar uit, van Rover Thomas en Emily Kam Kngwarray (beiden voormalige vertegenwoordigers op de Biënnale van Venetië) tot de visuele en performancekunstenaar Christian Thompson. In het boek zijn ook voorbeelden van verwante historische voorwerpen te vinden, net als een technische uiteenzetting over traditionele schilderingen op boomschors. Dit verhelderende boek licht de thematische, stilistische en culturele diversiteit van hedendaagse Aboriginalkunst toe aan een breder publiek.

  • Hardcover met witte karton
  • Schoongesneden aan drie zijden
  • Tampondruk op snee zodat de titel vier zijden van het boek omvat  

Daarnaast ontvingen we van de 'Harvard Art Museums' deze onderstaande testimonial over het boek Everywhen. Deze werd dan ook door die Keure met grote dankbaarheid ontvangen:

"I wanted you to know that Everywhen has been getting numerous awards:  it was chosen to be one of 50 books/50 covers, the AIGA design competition (selected from over 700 entries from 23 countries); it was named both best in show and first place for exhibition catalogues by the New England Museum Association; and received an honorable mention in the books category for the 2017 AAM Museum Publications Design Competition.  Thanks for making us look so good!” (The Harvard Art Museums, 2017) 

 

Klant: Harvard Art Museums
Publicatiejaar: 2016
Categorie: Kunst
Gedrukt voor: Yale University Press