Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Christo & Jeanne-Claude. Urban Projects

Sinds de jaren 80 is “Christo and Jeanne-Claude. Urban Projects” de eerste overzichtstentoonstelling over de stadsprojecten van Christo en Jeanne-Claude. Aan de hand van een beperkte collectie van ongeveer 80 originele werken, wil deze expositie, in het ING Art Center, enkele al dan niet uitgevoerde stadsprojecten van Christo en Jeanne-Claude onder de aandacht brengen: van de Wall of Oil Barrels, rue Visconti, Parijs uit 1962 tot The Gates, Central Park, New York uit 2005.

De collectie en de tentoonstelling benadrukken het fundamentele belang van het ontwerp bij het ontstaan, het verloop en de uiteindelijke esthetische vormgeving van ieder project. Het ontwerp is voor Christo “een weg naar de werkelijkheid” waaraan hij zich iedere dag met veel passie wijdt.

De expositie stelt een verzameling symbolische werken voor, van de eerste schematische schetsen, over het algemeen in klein formaat, tot de uiteindelijke ontwerpen, complexe collages die vaak in groot formaat zijn uitgevoerd. Daarbij benadrukken de kleur, de effecten van het materiaal en het volume hun visionaire karakter, zo dicht staan ze bij de werkelijkheid van de projecten ter plaatse.

De tentoonstellingscatalogus werd gedrukt door die Keure. 

“Even een mailtje om jullie te danken voor de prachtige samenwerking met Die Keure. De samenwerking verliep heel vlot, al zullen we volgende keer misschien een afwerking voorzien die minder omslachtig is 😊. De afwerking die we nu kozen, is erg intensief voor jullie. We appreciëren jullie inspanningen enorm. Het boek werd door iedereen prachtig onthaald: de auteurs zijn super tevreden ook en Eva is erg opgetogen. Al het beste en dank voor de vlotte levering.”

Patricia De Peuter, ING Art Team

Klant: ING Art Center
Publicatiejaar: 2017
Categorie: Kunst