Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

ARTIST | WORK | LISSON

Dit boek verscheen naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de Lisson Gallery en verzamelt een selectie materiaal uit de archieven sinds de oprichting in 1967 door Nicholas Logsdail. 

Ook de structuur en inhoud van dit boek zijn archivistisch van aard: de artisten worden opgelijst in alfabetische volgorde en de data van de solotentoonstellingen staan op de rechterbovenhoek van elke pagina. Waar de gegevens beschikbaar zijn en de ruimte het toelaat,  worden de soloshows gedocumenteerd met met beelden, documentatie (uitnodigingen, brieven van de artiesten, postkaartjes, tekeningen) en tekst, doorgaans met een fragment uit een contemporaine essay, recensie of Lisson-publicatie. 

ARTIST | WORK | LISSON bevat ook een aantal korte essays en overpeinzingen van oprichter Nicholas Logsdail en andere leden van de Lisson Gallery.

Het design van dit 1200 pagina's tellende boek is van Irma Boom. 

Er verscheen ook een limited edition met handgemaakte covers, gecreeërd door artisten als Richard Long, Marina Abramovic and Stanley Whitney. Een tweede reeks covers werd digitaal geprint door die Keure en is gesigneerd door Ai Weiwei, Tony Cragg, Anish Kapoor en vele anderen. 

Klant: Lisson Gallery
Publicatiejaar: 2017
Categorie: Kunst
Designer : Irma Boom