Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Nieuwe plaatbelichter

Jaarlijks worden er bij die Keure zo’n 105.000 offsetplaten verwerkt. Na 10 jaar trouwe dienst en net geen miljoen platen (934.556 om precies te zijn) waren onze oude plaatbelichters dringend aan vervanging toe. In januari werd daarom een nieuwe plaatbelichter met ontwikkelunit, de Arkana van Agfa Graphics, geïnstalleerd. Een hele stap vooruit, zowel op vlak van efficiëntie en ergonomie als op vlak van ecologie.

De nieuwe plaatbelichter beschikt over een automatische palletloader waardoor we de platen niet meer manueel moeten opladen. Ook achteraf rollen de platen automatisch op het juiste karretje, wat onze prepressmedewerkers heel wat gesleur bespaart. “Het is een plezier om met deze machine te werken”, beamen Helena, Geert en Johan van de impositie, die alvast heel enthousiast zijn over de nieuwe aanwinst.

Maar de grootste troef is ongetwijfeld het ecologische aspect. De Arkana verbruikt tot 80% minder chemische producten en tot 50% minder gom. Bovendien is het niet meer nodig om de platen te spoelen, waardoor we tot 90% minder water verbruiken. Kwalitatief voldoet de nieuwe plaatbelichter ook aan onze eisen, aangezien het toestel onze hoge rasters perfect weet te verwerken.


Lees ook

NIeuws | Aanbod voor gemeentes | die Keure

Visual Communication voor steden en gemeentes

Met meer dan 20 jaar ervaring is die Keure partner van heel wat lokale besturen voor de druk van stads- en gemeentemagazines. Maar wist u dat die Keure ook een Visual Communication afdeling in huis heeft? Hier ontwerpen en drukken wij al uw informatieve en decoratieve signalisatiemateriaal.

ONTDEK ONS AANBOD »