Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Uitgeverij Kannibaal | Hannibal in de prijzen

Nieuws | Uitgeverij Kannibaal | Hannibal in de prijzen

Op het prestigieuze fotofestival in Arles  (les Rencontres d’Arles) won Uitgeverij Kannibaal | Hannibal de eerste prijs in de categorie ‘Historical Book Award’ met het boek ‘Latif Al Ani’. Deze internationale prijs bekroont het beste fotografie-boek van het jaar. Het festival dat sedert 1969 bestaat is dé plaats waar fotografie een internationale exposure krijgt en vele jonge fotografen hun internationale carrière startten. Van 3 juli tot 24 september lopen tal van exposities in de stad, dit in samenwerking met Franse en internationale musea. Uitgeverij Kannibaal | Hannibal kaapte niet alleen de eerste prijs weg, maar was op de shortlist ook nog vertegenwoordigd met twee andere titels: ‘Ed van der Elsken en ‘John G. Zimmerman’.

Latif Al Ani wordt aanzien als de vader van de Iraanse fotografie. Hij was de eerste fotograaf die het cosmopolitisch leven van Irak tussen de jaren 1950 en 1970 in beeld bracht. Zijn zwart-wit beelden brengen op een bijzondere manier een uniek historisch beeld van het land. Het boek werd gemaakt in samenwerking met Morad Montazami, curator kunst Midden-Oosten van Tate Modern in London en Tamara Chalabi van de Ruya Foundation in Tel Aviv. en Hatje Cantz als uitgeefpartner.

Het boek werd met veel zorg op de persen van die Keure gedrukt, in een vormgeving van Tim Bisschop. Natacha Hofman stond in voor de art direction en binderij van Mierlo voor de inbinding. Die Keure bewijst andermaal een toonaangevende én internationale speler te zijn op de markt van het betere drukwerk.

Meer info over dit boek kan je vinden op www.uitgeverijkannibaal.be

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief