Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Jeux de mains gekozen als een van de beste boeken van 2021

CNN Style vroeg enkele grote schrijvers, acteurs, fotografen en creative directors om hun favoriete boeken van vorig jaar te selecteren. Fijn nieuws voor die Keure: een van de boeken die naar voren komen, werd bij ons gedrukt. 

Jeux de Mains is een boek dat op maat gemaakt is van de handen van Cécile Poimboeuf-Koizumi, oprichtster van en redacteur bij de Franse uitgeverij Chose Commune. Het boek bundelt allerlei kunstwerken rond het thema ‘handen’. Het heeft een unieke Japanse bindwijze. De fotograaf Spencer Tuncik, die vooral bekend staat om zijn uitgebreide naaktshoots met honderden mensen, koos voor Jeux de mains en dit is waarom:

"Het boek waar ik de meeste tijd mee heb doorgebracht, is een klein kunstboek uit 2021. Het is geen verhalend boek, maar een compact kunstboek op zakformaat dat ik naast mijn bed leg om in gedachten te verdwalen en me te helpen slapen. Het boek bestaat uit foto's, illustraties en schilderijen van handen. Ik ben de laatste tijd erg geïnteresseerd in kleine kunstboeken, die de plaats innemen van een iPhone of Instagram. Het boek is een talisman. Het boek als object."

Het volledige artikel van CNN Style lees je hier.

Jeux de mains

Jeux de mains

Jeux de mains


Auteurs: Cécile Poimboeuf-Koizumi & Stephen Ellcock
Uitgever: Chose Commune