Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

die Keure trekt al jaren resoluut de groene kaart

Duurzaam ondernemen is veel meer dan een catchy slogan op de website. die Keure levert elke dag inspanningen om de impact van haar handelsactiviteiten op het milieu tot een minimum te beperken. Benieuwd naar onze initiatieven? CEO Alexis Bogaert vertelt er alles over in het tijdschrift Grafisch Nieuws.

Wat die Keure doet

Naast de evidente zaken zoals het gebruik van FSC®-gecertificeerd papier en 100% gerecycleerde offsetplaten, heeft die Keure tal van andere initiatieven genomen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Alexis:

"De door ons gebruikte offsetplaten zijn processloze platen, waarbij de niet-drukkende laag oplost tijdens de bevochtiging op de pers. Onze drukinkten zijn milieuvriendelijk en laten zich makkelijk scheiden van het papier in het recyclageproces. Ook isopropylalcohol gebruiken we al geruime tijd niet meer in het drukproces.

Maar het gaat om veel meer dan enkel de productie. Voor de verlichting in het volledige bedrijf worden enkel nog ledlampen gebruikt en de drukkerij wordt verwarmd met de restwarmte van de afvalverbrandingsovens van Brugge (IVBO). Voor alle sanitaire behoeften gebruiken we enkel nog regenwater, al dan niet gefilterd. 96% van de door die Keure gebruikte energie is groen, 17% daarvan wordt on-site geproduceerd met zonnepanelen op het dak van de drukkerij. Om naar 100% te gaan, komen er dit jaar extra zonnepanelen bij en wordt geïnvesteerd in een windmolen."

Benieuwd naar al onze inspanningen? Lees het volledige artikel.
👇Grafisch Nieuws - die KeureLEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL »