Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Die Keure kiest opnieuw voor Manroland persen

14/01/2016

Die Keure in Brugge investeerde dit jaar in twee nieuwe ROLAND 700 Evolution drukpersen.
De ultramoderne ROLAND 700 Evolution reeks met DirectDrive technologie werd eind 2014 gelanceerd en sleepte meteen ook de prestigieuze ‘Red Dot Award for Product Design 2015’ in de wacht. Na 30 jaar partnership is dit zowel voor Die Keure als manroland Benelux een bevestiging van het in elkaar gestelde vertrouwen.

Die Keure is actief in offset, digitaal, zeefdruk en afwerking en bestaat reeds sinds 1942. Aanvankelijk gespecialiseerd in overheidsdrukwerk, is het bedrijf gaandeweg geëvolueerd naar een drukkerij-uitgeverij met het accent op educatieve, juridische en business-economics gerelateerde publicaties. Daarnaast heeft Die Keure wereldwijde erkenning voor het produceren van hoogwaardige kunstboeken voor gerenommeerde kunstgalerieën en musea en zet het bedrijf ook in op kwalitatief hoogstaand commercieel drukwerk.

Net dat tikkeltje meer

Bij Die Keure gaan ze niet voor ‘second best’, zegt CEO Alexis Bogaert. “Goed, is niet goed genoeg voor ons. Onze prepress mensen gaan er telkens weer voor om het beste uit een foto of afbeelding te halen. Vooral in kunstuitgaven maken wij hiermee het verschil. Die extra inspanning willen wij ook weerspiegeld zien in de kwaliteit van het drukwerk en daar maakt Manroland nu net het verschil. Het drukwerk dat uit een Manroland drukpers komt, heeft net dat tikkeltje meer. Dat is waar wij, maar ook onze klanten naar op zoek gaan.”

Make ready time versnellen

Die Keure beschikte reeds over een Manroland vijfkleurenpers met lak en een achtkleurenpers. Daarover vertelt Alexis Bogaert het volgende: “De reden dat we naar nieuwe persen op zoek gingen had niks te maken met de drukwerkkwaliteit van ons bestaand machinepark. Dit was en is nog steeds ‘best in class’. Het had vooral te maken met de make ready time op de machine. Vijf jaar geleden was dit OK, maar door een toename van het aantal opdrachten, maar wel met steeds kleinere oplages, zat daar onze bottleneck. Dit moest gewoon sneller en efficiënter.”

Alle persfabrikanten grondig doorgelicht

In hun zoektocht naar twee nieuwe persen had Die Keure de vrije keuze. “We zijn met niemand getrouwd”, zegt Alexis Bogaert. “Ook al werken we reeds 30 jaar tot grote tevredenheid met manroland Benelux, toch hebben we besloten om alle leveranciers te bekijken. Daarbij hebben we niet enkel de verschillende persen onder de loep genomen, maar zijn bovendien ook alle persfabrikanten grondig doorgelicht. Vooral toekomstvisie en inspanningen op vlak van R&D waren bepalend. manroland Benelux kwam daar opnieuw als sterkste speler uit de bus.”

De nieuwe ROLAND 700 Evolution vijfkleurenpers met lak is nu al een paar maanden in gebruik en in de plaats van een van de achtkleurenpersen, komt een ROLAND 700 Evolution tienkleuren recto-verso-pers. Alexis Bogaert: “Het omstellen van de pers gaat pijlsnel en dat maakt een wereld van verschil. Ik heb het dan niet enkel over wassen en plaatwissels, maar tevens over de snelheid waarmee we op druk komen. De InlineColorPilot kleurmeting op de pers stuurt continu bij, zodat eenmaal op druk de pers ook stabiel blijft. We drukken nu ook volledig alcoholvrij en dat is dan weer beter voor het milieu. Je ziet gewoon dat, ondanks de moeilijke periode die Manroland achter de rug heeft, het bedrijf zwaar is blijven inzetten op R&D. De ROLAND 700 Evolution is daar het bewijs van. Wat reeds uitstekend was, is enkel nog beter geworden.”

Bron: http://bx.manrolandsheetfed.com/nl-BE/news/617/die-keure-kiest-opnieuw-voor-manroland-persen