Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Die Keure gaat de eerste Roland 700 Evolution persen ter wereld installeren

13/04/2015

Die Keure is de eerste drukkerij ter wereld die de spiksplinternieuwe Roland-persen van de nieuwe generatie gaat installeren. Het gaat om een 10- en een 5-kleurenpers.

Manroland lanceerde zijn volledig nieuw ontwikkelde pers in aanwezigheid van bijna 500 zakenrelaties officieel op 5 november 2014 in Offenbach. De Evolution-pers heeft naast een nieuw design ook een compleet nieuwe aandrijving en haalt een max. snelheid van 18.000 vel per uur.

Een drietal Evolution-persen draaien weliswaar al in beta-test maar de twee persen bij Die Keure in Brugge, worden de eerste werkelijk verkochte productiemachines. Het gaat om een vijfkleuren + lak Roland 705 LV Evolution DirectDrive en een tienkleuren Roland 710 P Evolution DirectDrive. De persen worden respectievelijk in mei en november van dit jaar geïnstalleerd.

De Roland 700 Evolution was recent ook nog winnaar van een gerenommeerde Red Dot Award for Production Design 2015. Voor de Awards waren er bijna 5000 inzendingen uit 56 landen. Red Dot is gevestigd in Singapore, een stad die bekend staat als design metropool. De Evolution-pers werd in een tijdspanne van twee jaar ontwikkeld en gelanceerd.

Bron: Knack, 13 april 2015