Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Thierry Masschelein | die Keure Printing

Thierry Masschelein werkt al 6 jaar als accountmanager bij die Keure Printing en is sinds een jaar sales manager Benelux. Zijn team bestaat uit 3 accountmanagers voor de Belgische en 1 voor de Nederlandse markt. De focus ligt bij hen op high-end drukwerk. En binnen dat ‘betere’ drukwerk hebben ze elk hun specialisatie. Maar wat doet een accountmanager bij die Keure nu eigenlijk? Wat maakt deze job zo uitdagend? En wat heb je nodig om deze functie uit te oefenen? Thierry licht zijn job toe.


Hoe ziet een dag als accountmanager bij die Keure Printing eruit?

Onze functie heeft verschillende facetten. Het eerste facet is de business uitbreiden. Het is daarbij van belang dat je ons businessplan voor de Benelux kent. We staan bekend om ons high-end drukwerk. Dat gaat van een exclusief magazine tot een knap afgewerkt boek of een mooie catalogus. We verzorgen drukwerk voor de kunstwereld en culturele sector, maar ook voor de commerciële wereld of gemeentes. Wat onze drukkerij typeert, is onze uitstekende prepressafdeling die sterk is in colormanagement en beeldverwerking. Maar ook de kennis die we in huis hebben en de kwaliteitscontrole zijn twee cruciale sterktes. Als accountmanager is het belangrijk dat je die meerwaarde in het achterhoofd houdt wanneer je prospecteert.

Wij gaan in gesprek met (toekomstige) klanten en werken een mooi voorstel uit in samenwerking met onze calculatieafdeling, rekening houdend met onze sterktes en de wensen van de klant. We toetsen met de klant af of alles volgens de verwachtingen is en indien nodig wordt het voorstel nog verbeterd. Na de onderhandeling en goedkeuring van de klant kunnen we met een uitgewerkt dossier aan de slag in de drukkerij.

Thierry Masschelein

Een ander aspect van de job is prospectie. Tegenwoordig spenderen we 60 procent van onze tijd hier op kantoor, in die Keure. De andere 40 procent van onze tijd gebruiken we dan voor afspraken met klanten en prospecten. We werken nauw samen met onze marketingafdeling, die ervoor zorgt dat we met een mooie bedrijfspresentatie en inspirerende magazines de baan op kunnen. Maar ze ondersteunt ons ook door de portfolio op onze website en sociale media te updaten. We doen ook rondleidingen in onze drukkerij om mensen te tonen wat we allemaal in huis hebben. Ze vinden het altijd boeiend en indrukwekkend om het hele drukproces met eigen ogen te zien.

Rondleiding die Keure Printing

Hoe kan je deze job succesvol uitoefenen?

Het belangrijkste in deze job is het commerciële instinct. Commercieel zijn is niet iets wat je kan leren, dat zit in jouw bloed. Maar onze business en aanpak zijn heel specifiek, een intensieve opleiding is dus wel essentieel. 

Ten tweede is zelfdiscipline belangrijk. Het is fijn dat je in deze job veel vrijheid hebt en je eigen agenda kan bepalen. De ene week is het heel erg druk en klop je veel uren, op andere momenten is het dan weer een beetje rustiger. Maar uiteindelijk stopt jouw job nooit als je de deur achter je dichttrekt.

Je mag het werk niet onderschatten, want het is onze verantwoordelijkheid dat er nieuwe projecten of klanten zijn én dat we voor elk project de afspraken op vlak van timing en kwaliteit naleven. We moeten er daarom voor zorgen dat de briefing voor onze collega’s (calculatie, orderbegeleiding, planning, opmakers, drukkers) duidelijk is.

En tot slot is het ook van belang dat je een goed contact met de klant bewaart. Als je een slechte dag hebt, mag een klant dat niet merken.

Thierry en Joost | die Keure Printing

Wat geeft jou het meeste voldoening?

Een verkoper kickt er natuurlijk op om mooie dossiers binnen te halen en knap drukwerk te leveren. Het drukwerk voor de Gezinsbond, de catalogus van Modular Lighting Instruments, het magazine van colora en BOSS paints, het signalisatiemateriaal voor Van Marcke of de speciale afwerking van een cover … Voor al onze klanten willen we een schitterend eindresultaat bieden binnen de afgesproken termijn.

 

Spreekt een job als accountmanager bij die Keure jou aan? Bekijk hier onze openstaande vacature.

Thierry Masschelein | die Keure Printing