Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Bewindvoering in de praktijk anno 2019

De Hogeschool Gent (vakgroep recht) organiseert in samenwerking met de Vredegerechten te Oost-Vlaanderen een studienamiddag rond het thema bewindvoering. De wetgeving inzake bewindvoering die sinds 1 september 2014 in één enkel beschermingsstatuut voorzag, onderging sindsdien nog talrijke wijzigingen. De laatste wijziging dateert intussen van december 2018. Deze studiedag biedt u een verhelderend en praktisch overzicht van het thema bewindvoering en de actueel van kracht zijnde wetgeving.

Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het bijbehorende boek. Deze uitgave werd geschreven door Nathalie Vandenbussche in het kader van het praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek van de Hogeschool Gent rond bewindvoering en heeft de bedoeling om de bestaande wetgeving rond bewindvoering op een heldere, laagdrempelige en toegankelijke manier in kaart te brengen.
 

Accreditatie:
  • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. :
  • Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO) : Ten laste genomen voor magistraten, gerechtelijke stagiaires en personeelsleden van de rechtelijke orde op voorwaarde van effectieve aanwezigheid (met publicatie).
In samenwerking met:
Prijs (incl. btw)
€ 100,00
Prijs (excl. btw) € 82,64
Betaling door IGO
Voorwaarden
vanaf 2de deelnemer (prijs incl. btw)
€ 80,00

De Hogeschool Gent (vakgroep recht) organiseert in samenwerking met de Vredegerechten te Oost-Vlaanderen een studienamiddag rond het thema bewindvoering. De wetgeving inzake bewindvoering die sinds 1 september 2014 in één enkel beschermingsstatuut voorzag, onderging sindsdien nog talrijke wijzigingen. De laatste wijziging dateert intussen van december 2018. Deze studiedag biedt u een verhelderend en praktisch overzicht van het thema bewindvoering en de actueel van kracht zijnde wetgeving.

Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het bijbehorende boek. Deze uitgave werd geschreven door Nathalie Vandenbussche in het kader van het praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek van de Hogeschool Gent rond bewindvoering en heeft de bedoeling om de bestaande wetgeving rond bewindvoering op een heldere, laagdrempelige en toegankelijke manier in kaart te brengen.
 

13.00 – 13.30 u.: Onthaal van de deelnemers
13.30 – 13.40 u.: Korte inleiding door de voorzitter Jan Kamoen, Voorzitter vrederechters en rechters in de politierechtbank Oost-Vlaanderen
13.40 – 14.00 u.: De buitengerechtelijke bescherming door Fabienne Fevery, Notaris kantoor Fevery
14.00 – 14.30 u.: Medische aspecten door Mathieu Vanfleteren, Psychiater
14.30 – 14.50 u.: Hoe een bewindvoering starten? door Danny De Schepper, Vrederechter te Hamme
14.50 – 15.00 u.: Vragenmoment
15.00 – 15.20 u.: Pauze
15.20 – 15.50 u.: Gerechtelijke bescherming door Dieter Vanoutrive, Plaatsvervangend vrederechter te Deinze en Gent, Bewindvoerder
15.50 – 16.20 u.: Opdracht van de bewindvoering en de verzekeringen door Nadine Verbeest, Advocaat V&V Advocaten, Voorzitter commissie verzekeringen balie Gent, Bewindvoerder
16.20 – 16.40 u.: Voorstelling van enkele onderzoeksresultaten en toelichting bij de opmaak van het jaarverslag door Nathalie Vandenbussche, Lector en onderzoeker Hogeschool Gent (vakgroep recht)
16.40 – 16.50 u.: Vragenmoment

Doelpubliek
Sociale sector, Magistratuur

Interessant voor
de welzijnssector: OCMW’s, woonzorgcentra, sociale diensten van ziekenhuizen, diensten begeleid wonen, familiaal bewindvoerders, …

Datum

Vrijdag 29 november 2019 van 13.30 tot 16.50 uur (onthaal van de deelnemers vanaf 13.00 uur met koffie en thee)
 

Locatie

HOGENT – Campus Schoonmeersen – Auditorium D (gebouw D)
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

  • Op wandelafstand van het station Gent-Sint-Pieters
  • Betalend parkeren kan in de parking van het station of gratis op P+R The Loop/Expo

Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld voor deze studienamiddag bedraagt 82,64 euro (excl. 21% btw) / 100 euro (incl. 21% btw) en dit omvat:

  • de deelname aan deze vorming
  • de nieuwe publicatie ‘100 vragen en antwoorden inzake bewindvoering’
  • de documentatiemap
  • de catering

Neem een collega mee voor 80 euro (incl. 21% btw). (voorwaarde: één organisatie – één factuur - zonder boek)

Bespaar met KMO-portefeuille

Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 40% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Inschrijven


Persoonlijke gegevens


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

totaal

Totaal (excl. btw)
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief