Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Ontwikkelingen inzake internationaal vreemdelingenrecht - Sessie 1 Leerstoel Migratie- en Migrantenrecht

Ontwikkelingen inzake internationaal vreemdelingenrecht

De Leerstoel Migratie- en Migrantenrecht is een juridische collegereeks van het Centrum voor Migratie en Interculturele Studies (CeMIS) in samenwerking met de Onderzoeksgroep Overheid en Recht van de Faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen.

Tijdens deze eerste studienamiddag van de nieuwe editie van de leerstoel zullen ervaren sprekers ingaan op het thema Ontwikkelingen inzake internationaal vreemdelingenrecht.
De twee volgende sessies gaan dieper in op de thema's Ontwikkelingen inzake handhaving verblijfsreglementering en Ontwikkelingen inzake diverse thema's.

Accreditatie:
 • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. :
 • Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO) : Ten laste genomen voor magistraten, gerechtelijke stagiaires en personeelsleden van de rechtelijke orde op voorwaarde van effectieve aanwezigheid
 • Orde van Vlaamse Balies (OVB) : Erkend voor 3 punten
In samenwerking met:
Prijs (incl. btw)
€ 175,00
Prijs (excl. btw) € 144,63
Betaling door IGO
Voorwaarden

De Leerstoel Migratie- en Migrantenrecht is een juridische collegereeks van het Centrum voor Migratie en Interculturele Studies (CeMIS) in samenwerking met de Onderzoeksgroep Overheid en Recht van de Faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen.

Tijdens deze eerste studienamiddag van de nieuwe editie van de leerstoel zullen ervaren sprekers ingaan op het thema Ontwikkelingen inzake internationaal vreemdelingenrecht.
De twee volgende sessies gaan dieper in op de thema's Ontwikkelingen inzake handhaving verblijfsreglementering en Ontwikkelingen inzakea diverse thema's.

Sessie 1: dinsdag 11 februari 2020  – Ontwikkelingen inzake internationaal vreemdelingenrecht

Voorzitter: Dirk Vanheule, Universiteit Antwerpen

 • Recente ontwikkelingen inzake detachering binnen de Europese Unie. Arbeidsmobiliteit na Brexit - Herwig Verschueren, Universiteit Antwerpen
 • Het VN-Migratiepact - Ellen Desmet, UGent, Migration Law Research Group
 • Het Europese Migratierecht. Recente ontwikkelingen in de rechtspraak van het HvJ en het EHRM - Luc Leboeuf, Max Planck Institute for Social Anthropology, Department of Law & Anthropology
 • Herwig VerschuerenUniversiteit Antwerpen
 • Ellen DesmetUGent, Migration Law Research Group
 • Luc LeboeufMax Planck Institute for Social Anthropology, Department of Law & Anthropology

Doelpubliek
Advocaat, Federale overheid, Lokale overheid, Magistratuur, Regionale overheid

Interessant voor
Politiediensten en sociale organisaties, academici, studenten ...

Datum

Dinsdag 11 februari 2020 van 13.30 tot 17.00 uur (onthaal van de deelnemers vanaf 13.00 uur met koffie en thee) met een pauze om 15.30 uur.

Locatie

Stadscampus Universiteit Antwerpen - Hof van Liere (Tassis- en Dürerzaal)
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

 • Betalend parkeren kan in parkings Sint-Jacob, Sint-Jansplein en Godefriduskaai.
 • Openbaar vervoer wordt aangeraden.

Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld voor deze sessie bedraagt 144,63 euro (excl. 21% btw) / 175 euro (incl. 21% btw) en omvat:

 • de deelname aan de drie sessies
 • de documentatiemap
 • de catering

Wie inschrijft voor de volledige reeks betaalt 289,26 euro (excl. 21% btw) / 350 euro (incl. 21% btw).

Deelnemers aan opleidingen die specifieke noden hebben ten gevolge van bepaalde beperkingen inzake voeding – fysieke handicap - …, vragen we om dit vooraf kenbaar te maken. Zo kunnen we daar - in de mate van het mogelijke/redelijke - rekening mee houden zodat iedereen de vorming optimaal kan volgen.

Bespaar met KMO-portefeuille

Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Annuleren

Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum.  In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost. Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

Inschrijven


Persoonlijke gegevens


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

Totaal

Totaal (excl. btw)
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief