Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Gerechtelijke mandatarissen

Problemen en valkuilen op maat van de gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarders worden bij de uitoefening van hun opdracht regelmatig geconfronteerd met diverse gerechtelijke mandatarissen (bewindvoerders, curators, schuldbemiddelaars, enz.). Een goed begrip van de draagwijdte van het betrokken mandaat en de rol van de verschillende actoren, is nodig om een betekening of tenuitvoerlegging correct te laten verlopen.Tijdens deze sessie zal een licht geworpen worden op de driehoeksverhouding tussen gerechtsdeurwaarder, schuldenaar en gerechtelijk mandataris. De focus wordt voornamelijk gelegd op het bewind. Hierbij zal bijzondere aandacht besteed worden aan de moeilijkheden bij een gedwongen tenuitvoerlegging en de reikwijdte van de opdracht van de bewindvoerder. Daarnaast zullen ook de voor gerechtsdeurwaarders relevante aandachtspunten besproken worden bij interactie met andere gerechtelijke mandatarissen.Tot slot wordt stilgestaan bij de vraag naar aansprakelijkheid van een gerechtelijk mandataris bij foutief handelen of nalatigheid.
Accreditatie:
  • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. :
  • Erkenningscommissie van Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders : Erkend voor 2 juridische punten
In samenwerking met:
Prijs (incl. btw)
€ 180,00
Prijs (excl. btw) € 148,76
Kortingsprijs (incl. btw)
€ 165,00
Voorwaarden
Gerechtsdeurwaarders worden bij de uitoefening van hun opdracht regelmatig geconfronteerd met diverse gerechtelijke mandatarissen (bewindvoerders, curators, schuldbemiddelaars, enz.). Een goed begrip van de draagwijdte van het betrokken mandaat en de rol van de verschillende actoren, is nodig om een betekening of tenuitvoerlegging correct te
laten verlopen.Tijdens deze sessie zal een licht geworpen worden op de driehoeksverhouding tussen gerechtsdeurwaarder, schuldenaar en gerechtelijk mandataris. De focus wordt voornamelijk gelegd op het bewind. Hierbij zal bijzondere aandacht besteed worden aan de moeilijkheden bij een gedwongen tenuitvoerlegging en de reikwijdte van de opdracht van de bewindvoerder. Daarnaast zullen ook de voor gerechtsdeurwaarders relevante aandachtspunten besproken worden bij interactie met andere gerechtelijke mandatarissen.Tot slot wordt stilgestaan bij de vraag naar aansprakelijkheid van een gerechtelijk mandataris bij foutief handelen of nalatigheid.
15.30 - 16.00 u.: Onthaal met koffie en thee
16.00 - 17.15 u.: Deel 1
17.15 - 17.45 u.: Pauze met broodjes
17.45 - 19.00 u.: Deel 2

Constantijn Scheers, Advocaat

Doelpubliek
Gerechtsdeurwaarder

Datum

Donderdag 16 mei 2019 van 16.00 tot 19.00 uur (onthaal van de deelnemers vanaf 15.30 uur met koffie en thee)

Locatie

3Square - zaal L’Echo
Rijvisschestraat 124
9052 Zwijnaarde• http://www.3squarevillage.be/nl/gent
• ruime gratis parkingMeer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld voor deze studievooravond bedraagt 148,76 euro (excl. 21% btw) / 180 euro (incl. 21% btw) en dit omvat:
  • de deelname aan de opleiding
  • de documentatiemap
  • de catering
CVG-leden genieten een voordeelprijs en betalen 136,36 euro (excl. 21% btw) / 165 euro (incl. 21% btw).

Bespaar met KMO-portefeuille

Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 40% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.beHet erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Annuleren

Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum.  In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost.  Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

Inschrijven


Persoonlijke gegevens


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.


Voorwaarden

Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

totaal

Totaal (excl. btw)
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief