Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Zin en onzin van microbiologische analyse van plantaardige producten

Richtwaarden, (her)opduikende gevaren en beheersing van kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen van plantaardige oorsprong

Betere kennis van procesvoering, verpakking en technologische innovaties helpen om microbiologische kwaliteit en veiligheid beter te beheersen. Maar door betere onderzoekstechnieken worden ook meer uitbraken gedetecteerd. De Onderzoeksgroep Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering van de Universiteit Gent heeft heel wat expertise rond microbiologische analyse en beheersing van kwaliteit en veiligheid. Dit is onder meer gebundeld in een handleiding rond microbiologische richtwaarden en een basisboek levensmiddelenmicrobiologie.

Bij deze studienamiddagen wordt voor specifieke types levensmiddelencategorieën duiding gegeven met betrekking tot het onderzoek dat aan de basis lag van het voorstel van deze microbiologische richtwaarden.

Bovendien willen deze drie sessies:

  • de blijvende aandacht voor voedselveiligheid toelichten
  • de impact van het gebruik van Whole Genome Sequenering (WGS) om voedselisolaten te karakteriseren en correlatie met ziektegevallen aan te tonen binnen de voedseldiagnostiek uitleggen
  • specifieke uitdagingen en evoluties in het aanbod van tools of testen voor de beheersing van voedselveiligheid en microbiologische kwaliteit binnen het kwaliteitszorgsysteem in de agro-voeding bespreken, telkens afgestemd op een specifieke sector of type van producten
Accreditatie:
  • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. : .
In samenwerking met:
26 maart 2019
Prijs (incl. btw)
€ 300,00
Prijs (excl. btw) € 247,93
Kortingsprijs (incl. btw)
€ 250,00
Voorwaarden

Richtwaarden, (her)opduikende gevaren en beheersing van kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen van plantaardige oorsprong

Betere kennis van procesvoering, verpakking en technologische innovaties helpen om microbiologische kwaliteit en veiligheid beter te beheersen. Maar door betere onderzoekstechnieken worden ook meer uitbraken gedetecteerd. De Onderzoeksgroep Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering van de Universiteit Gent heeft heel wat expertise rond microbiologische analyse en beheersing van kwaliteit en veiligheid. Dit is onder meer gebundeld in een handleiding rond microbiologische richtwaarden en een basisboek levensmiddelenmicrobiologie.

Bij deze studienamiddagen wordt voor specifieke types levensmiddelencategorieën duiding gegeven met betrekking tot het onderzoek dat aan de basis lag van het voorstel van deze microbiologische richtwaarden.

Bovendien willen deze drie sessies:

  • de blijvende aandacht voor voedselveiligheid toelichten
  • de impact van het gebruik van Whole Genome Sequenering (WGS) om voedselisolaten te karakteriseren en correlatie met ziektegevallen aan te tonen binnen de voedseldiagnostiek uitleggen
  • specifieke uitdagingen en evoluties in het aanbod van tools of testen voor de beheersing van voedselveiligheid en microbiologische kwaliteit binnen het kwaliteitszorgsysteem in de agro-voeding bespreken, telkens afgestemd op een specifieke sector of type van producten

Deze studienamiddag maakt deel uit van de reeks 'Zin en onzin van microbiologische analyse van specifieke levensmiddelencategorieën'. De andere studienamiddagen zijn:

Inschrijven kan voor de reeks of aparte sessies.

13.30 - 14.00 u.: Onthaal van de deelnemers met koffie en thee

14.00 - 14.05 u.: Verwelkoming door dagvoorzitter Imca Sampers

14.05 - 14.40 u.: Zin en onzin van microbiologische analyse van plantaardige producten door Frank Devlieghere

14.40 - 15.15 u.: Whole Genome Sequencing (WGS) vraagt (nog meer) aandacht voor voedselveiligheid door Mieke Uyttendaele

15.15 - 15.45 u.: Koffiepauze met gebak

15.45 - 16.20 u.: Beheersing van microbiologische kwaliteit en veiligheid van nieuwe productcategorie vegetarische spreads en dips zoals pesto, salsa, guacamole etc. door Liesbeth Jacxsens

16.20 – 16.50 u.: Vragen en discussie rond microbiologische kwaliteit en veiligheid van plantaardige producten o.l.v. dagvoorzitter
  • Prof. dr. ir. Frank Devlieghere
  • Prof. dr. ir. Liesbeth Jacxsens
  • Prof. dr. ir. Imca Sampers
  • Prof. dr. ir. Mieke Uyttendaele
  • Prof. dr. ir. An Vermeulen

Onderzoeksgroep Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering, Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid, Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, UGent

Doelpubliek
Voedingssector

Interessant voor
levensmiddelenbedrijven & sectororganisaties actief in de productie, verwerking en distributie van plantaardige producten, de bevoegde overheid, consumentengroepen, laboratoria en consultants, en onderzoekers in microbiologie van plantaardige producten (vers, minimaal verwerkt of bewerkt incl. diepvriesproducten).

Datum

Dinsdag 26 maart 2019 van 14.00 tot 17.00 uur (onthaal van de deelnemers vanaf 13.30 uur met koffie en thee)

Locatie

De Punt – Zaal Agnes
Kerkstraat 108
9050 Gentbrugge

Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld voor één sessie bedraagt 206,61 euro (excl. 21% btw) / 250 euro (incl. 21% btw) en dit omvat:

  • de deelname aan één namiddag
  • de documentatiemap
  • de catering

Wie daarnaast het boek ‘Microbiological Guidelines’ aan een voordeelprijs wil bestellen, betaalt 300 euro (incl. 21% btw) voor één deelname en boek.

Wie als organisatie inschrijft voor de drie sessies betaalt 495,87 euro (excl. 21% btw) / 600 euro (incl. 21% btw). Als u intekent voor de drie deelnames en het boek betaalt u 650 euro (incl. 21% btw).

Deelnemers aan opleidingen die specifieke noden hebben ten gevolge van bepaalde beperkingen inzake voeding – fysieke handicap - …, vragen we om dit vooraf kenbaar te maken. Zo kunnen we daar - in de mate van het mogelijke/redelijke - rekening mee houden zodat iedereen de vorming optimaal kan volgen.

Bespaar met KMO-portefeuille

Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 40% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Annuleren

Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum.  In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost.  Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

ALIMENTO

Per sessie is er een tegemoetkoming van Alimento van 70 euro per deelnemer.

Inschrijven


Persoonlijke gegevens


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.


Voorwaarden

Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

totaal

Totaal (excl. btw)

Ontdek ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief