Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Voedselfraude

 Door preventie meer zekerheid!

Voedselfraude is van alle tijden en tegelijkertijd brandend actueel. Sinds het paardenvleesschandaal in 2013 aan het licht kwam in Europa is de waakzaamheid met betrekking tot voedselfraude binnen de voedingsindustrie sterk toegenomen. Dit is niet alleen omwille van de geactualiseerde regels van GFSI en de opname ervan in certificatieschema’s, maar vooral omdat elk voedingsbedrijf zich moet beschermen tegen elke vorm van fraude, waardoor productintegriteit kan gegarandeerd worden.

Tijdens de opleiding zal eerst toegelicht worden wat voedselfraude is. Er wordt ook stilgestaan bij welke levensmiddelen hierdoor al in opspraak zijn gekomen en hier gevoelig(er) voor zijn. Vervolgens worden een aantal tools aangereikt om als voedingsbedrijf een evaluatie te maken in de context van voedselfraude. Dit met de bedoeling een pakket aan beheersmaatregelen te bekomen dat uitgewerkt en geïmplementeerd moet worden. Hierbij zullen ook de detectie van voedselfraude en bestaande/gebruikte analysemethoden besproken worden. Door een preventieve aanpak kan een voedingsbedrijf productintegriteit beter garanderen en voedselfraude aanpakken. Tijdens deze opleidingssessie willen we vooral dit laatste benadrukken en uitwerken.

Accreditatie:
  • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. :
Prijs (incl. btw)
€ 195,00
Prijs (excl. btw) € 161,16

 Door preventie meer zekerheid!

Voedselfraude is van alle tijden en tegelijkertijd brandend actueel. Sinds het paardenvleesschandaal in 2013 aan het licht kwam in Europa is de waakzaamheid met betrekking tot voedselfraude binnen de voedingsindustrie sterk toegenomen. Dit is niet alleen omwille van de geactualiseerde regels van GFSI en de opname ervan in certificatieschema’s, maar vooral omdat elk voedingsbedrijf zich moet beschermen tegen elke vorm van fraude, waardoor productintegriteit kan gegarandeerd worden.

Tijdens de opleiding zal eerst toegelicht worden wat voedselfraude is. Er wordt ook stilgestaan bij welke levensmiddelen hierdoor al in opspraak zijn gekomen en hier gevoelig(er) voor zijn. Vervolgens worden een aantal tools aangereikt om als voedingsbedrijf een evaluatie te maken in de context van voedselfraude. Dit met de bedoeling een pakket aan beheersmaatregelen te bekomen dat uitgewerkt en geïmplementeerd moet worden. Hierbij zullen ook de detectie van voedselfraude en bestaande/gebruikte analysemethoden besproken worden. Door een preventieve aanpak kan een voedingsbedrijf productintegriteit beter garanderen en voedselfraude aanpakken. Tijdens deze opleidingssessie willen we vooral dit laatste benadrukken en uitwerken.

13u.00. – 13u.30.: Onthaal deelnemers met koffie en thee
13u.30. – 15u.15.: Deel 1
15u.15. – 15u.45.: Pauze met koffie, thee en gebak
15u.45. – 17u.00.: Deel 2

Eveline Notebaert
Als bio-ingenieur in de scheikunde heeft Eveline Notebaert jarenlange ervaring opgedaan als kwaliteitsmanager in de voedingsindustrie. Sinds de oprichting van Q-Support heeft ze vele voedingsbedrijven bijgestaan in de aanpak van allerhande problematieken m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit.

Doelpubliek
Voedingssector

Interessant voor
zaakvoerders, productiemanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, medewerkers van de kwaliteitsdienst en het labo, voedingsdeskundigen, inspecteurs, …, Gelet op het concept kunnen consultants niet toegelaten worden.

Datum
Dinsdag 15 mei 2018 van 13u.30 tot 17u.00 (onthaal van de deelnemers vanaf 13u.00 met koffie en thee)

Locatie
BIZNIS HOTEL - BROUWERSHOF
Zelebaan 100
9160 Lokeren
(Gratis parking)

Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Inschrijven
Het inschrijvingsgeld voor deze studienamiddag bedraagt 161,16 euro (excl. 21% btw) / 195 euro (incl. 21% btw) en omvat:

  • de deelname aan de studienamiddag
  • de bijhorende publicatie
  • de documentatiemap
  • de catering

Deelnemers aan opleidingen die specifieke noden hebben ten gevolge van bepaalde beperkingen inzake voeding – fysieke handicap - …, vragen we om dit vooraf kenbaar te maken. Zo kunnen we daar - in de mate van het mogelijke/redelijke - rekening mee houden zodat iedereen de vorming optimaal kan volgen.

Annuleren
Annuleren kan tot 14 dagen na de inschrijving, tenzij er nog slechts 5 werkdagen of minder zijn tot de opleiding. Bij inschrijvingen via de website is dit kosteloos. Bij inschrijvingen via andere kanalen betaalt u 15 euro administratieve kosten. Een vervanger aanduiden kan altijd.

Bespaar via de KMO-portefeuille
Betalen kan ook via KMO-portefeuille (erkenningsnummer DV.O106345) waardoor een tussenkomst van maximum 40% door de Vlaamse overheid kan worden aangevraagd (zie meer informatie op www.diekeure.be/nl-be/opleidingen/info/kmo-portefeuille). De aanvraag van de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste binnen de 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren

Inschrijven


Persoonlijke gegevens


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.



Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

totaal

Totaal (excl. btw)
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief