Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

HACCP

Aan de slag op de werkvloer

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points en is al jaar en dag de basis van elk voedselveiligheidsmanagementsysteem in de voedingsindustrie. Aangezien het de taak is van elk voedingsbedrijf om levensmiddelen op de markt te zetten die veilig zijn, is een HACCP-systeem alom toegepast.Naast het feit dat het al heel lang een wettelijke vereiste is, komt dit eveneens voor in elke certificatiestandaard, gebruikt in de voedselketen.

Tijdens deze namiddag worden de basisprincipes aan de hand van een stappenplan uitgelegd en vertaald naar de praktijk op de werkvloer. De focus ligt op het opstellen van een HACCP-plan voor een standaard productieproces. Er worden eveneens een aantal tools meegegeven voor het onderhoud en vooral voor de verbetering van het systeem. Tot slot zal ook aandacht besteed worden aan de integratie van het HACCP-systeem als onderdeel van een voedselveiligheidsmanagementsysteem.

Het is de bedoeling het HACCP-systeem duidelijk en gestructureerd uit te leggen, zodat deelnemers zonder voorkennis na de opleiding zelf aan de slag kunnen gaan. Anderzijds zullen ook de nodige tips en tricks meegegeven worden voor wie al vertrouwd was met het systeem: een ander inzicht verwerven leidt gegarandeerd tot een opwaardering van het huidige systeem.

Uiteraard is er ook ruimte voorzien voor vragen en interactie.

Gelet op het concept kunnen consultants niet toegelaten worden.

Accreditatie:
  • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. :
27 september 2023
Prijs (incl. btw)
€ 199,65
Prijs (excl. btw) € 165,00

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points en is al jaar en dag de basis van elk voedselveiligheidsmanagementsysteem in de voedingsindustrie. Aangezien het de taak is van elk voedingsbedrijf om levensmiddelen op de markt te zetten die veilig zijn, is een HACCP-systeem alom toegepast.Naast het feit dat het al heel lang een wettelijke vereiste is, komt dit eveneens voor in elke certificatiestandaard, gebruikt in de voedselketen.

Tijdens deze namiddag worden de basisprincipes aan de hand van een stappenplan uitgelegd en vertaald naar de praktijk op de werkvloer. De focus ligt op het opstellen van een HACCP-plan voor een standaard productieproces. Er worden eveneens een aantal tools meegegeven voor het onderhoud en vooral voor de verbetering van het systeem. Tot slot zal ook aandacht besteed worden aan de integratie van het HACCP-systeem als onderdeel van een voedselveiligheidsmanagementsysteem.

Het is de bedoeling het HACCP-systeem duidelijk en gestructureerd uit te leggen, zodat deelnemers zonder voorkennis na de opleiding zelf aan de slag kunnen gaan. Anderzijds zullen ook de nodige tips en tricks meegegeven worden voor wie al vertrouwd was met het systeem: een ander inzicht verwerven leidt gegarandeerd tot een opwaardering van het huidige systeem.

Uiteraard is er ook ruimte voorzien voor vragen en interactie.

Gelet op het concept kunnen consultants niet toegelaten worden.

13.00 - 13.30 u.: Onthaal van de deelnemers

13.30 - 15.00 u.: Deel 1

15.00 - 15.30 u.: Pauze

15.30 - 17.00 u.: Deel 2

  •  Eveline Notebaert, als bio-ingenieur in de scheikunde heeft ze jarenlange ervaring opgedaan als kwaliteitsmanager in de voedingsindustrie. Sinds de oprichting van Q-Support BVBA heeft ze vele voedingsbedrijven bijgestaan in de aanpak van allerhande problematieken m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit.

Doelpubliek
Voedingssector

Interessant voor
zaakvoerders, productiemanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, medewerkers van de kwaliteitsdiienst, voedingsdeskundigen, ...

Datum

Woensdag 27 september 2023 van 13.30 tot 17.00 uur

Locatie

De Punt Gentbrugge
Kerkstraat 108
9052 Gentbrugge

Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld voor deze opleiding bedraagt 165 euro (excl. 21% btw) / 199,65 euro (incl. 21% btw) en omvat:

  • de deelname aan de opleiding
  • de documentatie
  • de catering

Bespaar met KMO-portefeuille

Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie?  www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Annuleren

Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum. In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost. Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

Inschrijven


Persoonlijke gegevens (gepubliceerd op deelnemerslijst)


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.



Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

Totaal

Totaal (excl. btw)
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief