Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Masterclass: Motiveren zonder Controleren

Aan de slag met de zelfdeterminatietheorie op de werkvloer!
Lijken je medewerkers te weinig gemotiveerd? Voor hun dagelijkse werk, voor die organisatieverandering, voor een groot project ...­? Of kan je zelf wel een motivatieboost gebruiken? Om een organisatie effectief en efficiënt te laten (samen)werken is motivatie essentieel. Je wint tijd en energie als de bezieling en het vuur van je mensen hoog is. Maar hoe slaag je daarin? Hoe kun je stappen voorwaarts zetten?
 
Verruim je kijk op motiveren via de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan, met de hulp van Anja Van den Broeck en Hermina Van Coillie. Je ontdekt bovendien uit eerste hand hoe collega’s zoals Chris Wuytens (Managing Director Acerta) en Jo Mellemans (CEO Het Poetsbureau) dit deden in hun organisatie. Luister, leer en pas zelf toe. Deze masterclass brengt je inzicht en biedt je een klankbord om jouw ideeën af te toetsen.
 

In samenwerking met:
07 september 2021
Prijs (incl. btw)
€ 211,75
Prijs (excl. btw) € 175,00
Kortingsprijs (incl. btw)
€ 181,50
Voorwaarden

Aan de slag met de zelfdeterminatietheorie op de werkvloer!

Lijken je medewerkers te weinig gemotiveerd? Voor hun dagelijkse werk, voor die organisatieverandering, voor een groot project ...­? Of kan je zelf wel een motivatieboost gebruiken? Om een organisatie effectief en efficiënt te laten (samen)werken is motivatie essentieel. Wanneer lukt het je niet om anderen en jezelf op het werk te motiveren? Schiet de bonus tekort en is het moeilijk om de juiste feedback te geven?

Een ding is zeker: je wint tijd en energie als de bezieling en het vuur van je mensen hoog is. Maar hoe slaag je daarin? Hoe kun je stappen voorwaarts zetten?

Verruim je kijk op motiveren via de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan, toegelicht door Anja Van den Broeck en Hermina Van Coillie. De zelfdeterminatietheorie (of kortweg ZDT) werd ontwikkeld op basis van jarenlang, wereldwijd, wetenschappelijk onderzoek. De zelfdeterminatietheorie spreekt in het bijzonder aan omdat het een praktisch bruikbare theorie is: je kan ermee aan de slag om je team en de hele organisatie niet alleen 'meer', maar vooral ook 'beter' te motiveren. ZDT focust op een kwalitatief hoogstaande vorm van motivatie. Ze doorprikt bijvoorbeeld de mythe dat intrinsieke motivatie altijd de beste vorm van motivatie is en stelt een handig ABC van motivatie voorop.

Op basis van de principes en de praktijkgetuigenissen komt een hele set van tools aan bod die je op weg zetten om anderen en jezelf op het werk te motiveren. En niet zomaar motiveren, maar zonder te controleren. Zo voelen medewerkers zich een pak beter in hun vel. Er is minder kans op stress, burn-out en turn-over en zullen ze beter presteren. Dat zorgt voor een boost voor de medewerkers én de organisatie!

Je ontdekt bovendien uit eerste hand hoe collega’s zoals Chris Wuytens (Managing Director Acerta) en Jo Mellemans (CEO Het Poetsbureau) deze aanpak toepassen in hun organisatie.

Luister, leer en ontdek hoe jij ook dit veranderproces kunt aanknopen. Deze masterclass brengt je inzicht en biedt je een klankbord om jouw ideeën af te toetsen. We voorzien ruimte voor vragen en interactie. Onmisbaar voor ieder die professioneel met de zelfdeterminatietheorie aan de slag wil!

18u00: Ontvangst met een drankje
18u30: Zelfdeterminatietheorie, de basisprincipes toegelicht door Anja Van den Broeck
19u10: Acerta Consult, toelichting van de case door Chris Wuytens (Managing Director)
19u30: Hoe pas je de Zelfdeterminatietheorie praktisch toe op de werkvloer, door Hermina Van Coillie
20u00: Het Poetsbureau, toelichting van de case door Jo Mellemans (CEO)
20u20: Dialoog met de auteurs: Welke uitdagingen ziet u in de Zelfdeterminatietheorie? Hoe kunnen de auteurs u helpen?
20u30: Napraten tijdens de netwerkdrink en signeersessie van de boeken 
Einde om 21u30

Prof. Dr. Anja Van den Broeck is arbeids- en motivatiepsychologe en is werkzaam aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen aan de KU Leuven. In haar onderzoek bestudeert ze hoe en onder welke voorwaarden werknemers zich goed in hun vel voelen, positief staan tegenover hun werk en het beste van zichzelf kunnen geven. De zelfdeterminatietheorie staat centraal in haar onderzoek. Anja bestudeert daarnaast welzijn, burn-out, engagement en return-to-work. Kwaliteitsvol werk en leiderschap zijn hierbij cruciale parameters. Anja publiceerde meer dan 60 artikels in de meest vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften in management en arbeidspsychologie. Ze geeft les in verschillende postgraduaten tot preventieadviseur en adviseert de overheid rond kwaliteitsvolle arbeid. Ze wordt daarnaast veel gevraagd als spreker, voor workshops of om het welzijn en de motivatie van medewerkers in kaart te brengen in organisaties. Ze deelt daarnaast graag haar inzichten via websites als https://www.kankerenwerk.be en www.langer-werken.be.


Dr. Hermina Van Coillie is motivatie-expert, senior consultant en zaakvoerder bij Flourish (www.flourishSDT.com). Ze begeleidt al jaren teams, leidinggevenden en organisaties, en brengt hen, dankzij de basisprincipes van ZDT en verbindende communicatie, naar hun optimaal niveau van functioneren. Niet alleen de medewerkers en leidinggevenden bloeien hierdoor open, maar ook de organisaties en hun klanten plukken de vruchten van haar aanpak. Hermina Van Coillie doctoreerde in 2004 aan de KU Leuven (Kwantitatieve en Persoonlijkheid Psychologie) en werkte nog twee jaar als postdoctoraal onderzoeker aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, waar haar focus lag op individuele verschillen in de beleving van emoties. Ze werkte veertien jaar als onderzoeksexpert in het Securex studiecentrum, waar ze tal van white papers, rapporten, persberichten en wetenschappelijke artikels schreef en vaak opdook in de nationale en regionale pers. Haar onderzoeksthema’s zijn vergrijzing en langer werken, burn-out, welzijn, mobiliteit, flexibiliteit, tijds- en plaatsonafhankelijk werken, werkverslaving, work-life-balance, verloning en leiderschap. Telkens legt ze de link met ZDT. Ze is een veelgevraagd spreekster en geeft vaak lezingen, workshops, trainingen, gastcolleges en masterclasses over haar onderzoeksthema’s. Ze zetelt in de Raad der Wijzen van het ESF en doceert in verschillende HRM-postgraduaatopleidingen (Ehsal Management School, HOGENT, Arteveldehogeschool). Ze is lid van de Adviesraad van het Leuven Mindfulness Centre en is een van de experten bij “Peace For Talent”.
 
Gastsprekers:
 - Chris Wuytens, Managing Director bij Acerta Consult
 - Jo Mellemans, CEO Poetsbureau

Doelpubliek
HR

Interessant voor
HR decision makers zoals HR Business Partners, HR Directors, Bedrijfsleiders, Managers of Leidinggevenden.

Datum
Dinsdag 7 september 2021 van 18.30 tot 21.30 uur (onthaal vanaf 18 uur met drankjes en borrelnootjes).
 
Locatie
KU Leuven, campus Brussel - Hermesgebouw - polyvalente zaal
Warmoesberg 26
1000 Brussel

  • Op wandelafstand van het station Brussel-Centraal
  • Verschillende betaalparkings in de buurt

Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.
 
Deelnameprijs
Het inschrijvingsgeld voor deze masterclass bedraagt 175 euro (excl. 21% btw) / 211,75 euro (incl. 21% btw) en omvat:

  • de deelname aan de masterclass
  • de documentatiemap
  • de catering
  • uw eigen exemplaar van het boek ‘Motiveren zonder Controleren’ *

*Heeft u al een boek en wenst u geen exemplaar meer te ontvangen, dan kunt u intekenen aan de voordeelprijs van 150 euro (excl. 21% btw) / 181,50 euro (incl. 21% btw). Denk eraan om uw boek mee te nemen en te laten signeren door de auteurs.
 
Speciale verzoeken voor catering
Deelnemers aan opleidingen die specifieke noden hebben ten gevolge van bepaalde beperkingen inzake voeding - fysieke handicap -  ..., vragen we om dit vooraf kenbaar te maken. Zo kunnen we daar - in de mate van het mogelijke/redelijke - rekening mee houden zodat iedereen de masterclass optimaal kan volgen.
 
Bespaar met KMO-portefeuille
Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie?  www.kmo-portefeuille.be
 
Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.
 
Annuleren
Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen plaatsvindt, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum. In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost. Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

Heeft u nog vragen over dit event?
Stuur uw vragen naar opleidingen@diekeure.be

Inschrijven


Persoonlijke gegevens


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.


Voorwaarden

Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

Totaal

Totaal (excl. btw)
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief