Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Webinar: Het beheer van appartementsmede-eigendommen: niet-residentieel of gemengd

De Belgische Appartementswet heeft niet enkel betrekking op de goederenrechtelijke dimensie van het appartementsrecht maar beheerst ook de verenigingsrechtelijke dimensie: het organisatiemodel dat door de wetgever dwingend wordt opgelegd voor het behoud en het beheer van gebouwen en groepen van gebouwen in gedwongen mede-eigendom. De tweede dimensie blijft vandaag vaak onderbelicht. Het belang van een efficiënt organisatiemodel wordt echter steeds duidelijker in het licht van een aantal urgente vraagstukken, zoals het nijpende huisvestingsprobleem in onze (groot)steden en de klimaatdoelstellingen die dringend moeten worden gehaald.

Hoewel het wettelijke beheerregime over het algemeen vrij goed functioneert voor het beheer van bestaande, residentiële appartementsmede-eigendommen met een gemiddeld aantal kavels, blijkt de opgelegde beheerstructuur soms tekort te schieten wanneer de betrokken appartementsmede-eigendom afwijkt van deze klassieke omschrijving.

Deze webinarreeks bestaat uit drie webinars. De toepassing van het wettelijk beheerregime wordt ook bemoeilijkt in appartementsmede-eigendommen die op het kwalitatieve niveau afwijken van de standaardnorm. In het tweede webinar gaan we dieper in op de knelpunten die zich voordoen wanneer de appartementsmede-eigendom een niet-residentiële of een multifunctionele bestemming heeft. Ontdek ook de andere webinars uit de webinarreeks:

Accreditatie:
  • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. :
  • Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars : Erkend voor 1,5u vorming
  • Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO) : Erkenning aangevraagd
  • Nationale Kamer van Notarissen : Erkenning aangevraagd
  • Orde van Vlaamse Balies (OVB) : Erkend voor 1 punt
08 oktober 2021
Prijs (incl. btw)
€ 220,00
Prijs (excl. btw) € 181,82
Kortingsprijs (incl. btw)
€ 145,00
Voorwaarden

De toepassing van het wettelijk beheerregime wordt ook bemoeilijkt in appartementsmede-eigendommen die op het kwalitatieve niveau afwijken van de standaardnorm. In het tweede webinar gaan we dieper in op de knelpunten die zich voordoen wanneer de appartementsmede-eigendom een niet-residentiële of een multifunctionele bestemming heeft. Ontdek ook de andere webinars uit de webinarreeks:

13.30 - 14.00 u.: Aanmelden voor het webinar
14.00 - 15.00 u.: Webinar
15.00 – 15.30 u.: Interactief vragenmoment

Charlotte Willemot, Notarieel medewerkster en praktijkassistende UGent

Doelpubliek
Advocaat, Magistratuur, Notaris / Notariële medewerker

Interessant voor
vastgoedsector (syndici, immomakelaars, projectmakelaars, ...)

Data

Vrijdag 8 oktober 2021 van 14.00 tot 15.30 uur (aanmelden voor het webinar vanaf 13.30 uur).

Online

Het inschrijvingsgeld voor het webinar bedraagt 181,82 euro (excl. 21% btw) / 220 euro (incl. 21% btw) en omvat:

Het inschrijvingsgeld voor één webinar zonder de publicatie bedraagt 119,83 euro (excl. 21% btw) / 145 euro (incl. 21% btw).
Het inschrijvingsgeld voor drie webinars incl. de publicatie bedraagt 322,31 euro (excl. 21% btw) / 390 euro (incl. 21% btw) .
Het inschrijvingsgeld voor drie webinars zonder de publicatie bedraagt 260,33 euro (excl. 21% btw) / 315 euro (incl. 21% btw).

Bespaar met KMO-portefeuille

Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie?   www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Annuleren

Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum. In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost.  Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

Inschrijven


Persoonlijke gegevens


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.


Voorwaarden

Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

Totaal

Totaal (excl. btw)

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief