Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit in België

Indien door (nieuwe) verstrengde maatregelen opleidingen niet op locatie kunnen doorgaan, wordt er een digitaal alternatief voorzien.

De bestuurlijke handhaving raakt in België steeds meer ingeburgerd als complementaire strategie voor de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Niet alleen vanuit het Nationaal Veiligheidsplan en de Kadernota Integrale Veiligheid, maar ook bottom-up, vanuit een aantal ondernemende steden en gemeenten won deze manier van werken aan draagvlak. De tendens van de voorbije jaren heeft geleid tot de opbouw van expertise (denk bijvoorbeeld aan de oprichting van drie proeftuin-ARIEC’s), het opzetten van netwerken voor professionalisering, en de uitrol van wetenschappelijk onderzoek ter zake.

We kunnen spreken van een lokale tot zelfs internationale dynamiek. De ontwikkelingen volgen elkaar snel en vanuit diverse invalshoeken op. Daarom maken we graag een stand van zaken: hoe ver staan we met de uitrol van deze bestuurlijke aanpak, welke evoluties mogen we nog verwachten, welke lessen hebben we reeds geleerd en voor welke valkuilen moeten we ons hoeden?

U verneemt het allemaal op deze studienamiddag die onmisbaar is voor ieder die bezig is met de strijd tegen georganiseerde criminaliteit in ons land.

Accreditatie:
 • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. :
08 oktober 2020
Prijs (incl. btw)
€ 165,00
Prijs (excl. btw) € 136,36

De bestuurlijke handhaving raakt in België steeds meer ingeburgerd als complementaire strategie voor de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Niet alleen vanuit het Nationaal Veiligheidsplan en de Kadernota Integrale Veiligheid, maar ook bottom-up, vanuit een aantal ondernemende steden en gemeenten won deze manier van werken aan draagvlak. De tendens van de voorbije jaren heeft geleid tot de opbouw van expertise (denk bijvoorbeeld aan de oprichting van drie proeftuin-ARIEC’s), het opzetten van netwerken voor professionalisering, en de uitrol van wetenschappelijk onderzoek ter zake.

We kunnen spreken van een lokale tot zelfs internationale dynamiek. De ontwikkelingen volgen elkaar snel en vanuit diverse invalshoeken op. Daarom maken we graag een stand van zaken: hoe ver staan we met de uitrol van deze bestuurlijke aanpak, welke evoluties mogen we nog verwachten, welke lessen hebben we reeds geleerd en voor welke valkuilen moeten we ons hoeden ?

U verneemt het allemaal op deze studienamiddag onmisbaar voor ieder die bezig is met de strijd tegen georganiseerde criminaliteit in ons land.

13.00 – 13.30 u.: Onthaal van de deelnemers met koffie en thee

13.30 – 14.00 u.: Introductie en presentatie door de voorzitter Jo Brouns, Vlaams parlementslid en burgemeester van Kinrooi

14.00 – 14.30 u.: Invalshoek met ervaringen vanuit de politie – wat is de meerwaarde van bestuurlijke handhaving? door Sofie Lever, Directeur Informatie lokale politie Carma

14.30 – 15.00 u.: Invalshoek met ervaringen vanuit de lokale besturen – wat is de meerwaarde van bestuurlijke handhaving? door Katrien Partyka, Burgemeester Tienen

15.00 - 15.30 u.: Invalshoek met ervaringen vanuit het parket – wat is de meerwaarde van bestuurlijke handhaving? door Bruno Coppin, Substituut procureur des Konings, Referentiemagistraat bestuurlijke handhaving, Parket van de procureur des Konings Limburg

15.30 – 15.45 u.: Koffiepauze

15.45 – 16.00 u.: EURIEC door Luud Geerlings, Coördinator EURIEC

16.00 – 17.00: Praktisch gedeelte met cases en tips & tricks door Annemie De Boye, Coördinator ARIEC Limburg, Els Moermans, Juriste stad Genk en Kris Renckens, Directeur Veiligheid Stad Antwerpen

Aansluitend vraagstelling

 • Jo Brouns,Vlaams parlementslid en burgemeester van Kinrooi
 • Sofie Lever, Directeur Informatie lokale politie Carma
 • Bruno Coppin, Substituut procureur des Konings, Referentiemagistraat bestuurlijke handhaving, Parket van de procureur des Konings Limburg
 • Katrien Partyka, Burgemeester Tienen
 • Annemie De Boye, Coördinator ARIEC Limburg
 • Els Moermans, Juriste stad Genk
 • Kris Renckens, Directeur Veiligheid Stad Antwerpen
   

Doelpubliek
Lokale overheid, Regionale overheid, Gerechtsdeurwaarder

Datum
Donderdag 8 oktober 2020 van 13.30 tot 17.00 uur (onthaal van de deelnemers vanaf 13.00 uur met koffie en thee).

Locatie

Provinciehuis Vlaams Brabant
Provincieplein 1
3000 Leuven

 • Op wandelafstand van het station Leuven
 • Betalende parking onder het Provinciehuis (beperkt aantal plaatsen) of parking De Bond

Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Deelnameprijs
Het inschrijvingsgeld voor deze opleiding bedraagt 136,36 euro (excl. 21% btw) / 165 euro (incl. 21% btw) en omvat:

 •  de deelname aan deze studiedag
 •  de documentatiemap
 •  de catering

Deelnemers aan opleidingen die specifieke noden hebben ten gevolge van bepaalde beperkingen inzake voeding – fysieke handicap - …, vragen we om dit vooraf kenbaar te maken. Zo kunnen we daar - in de mate van het mogelijke/redelijke - rekening mee houden zodat iedereen de vorming optimaal kan volgen.

Inschrijven via de website is mogelijk zonder meteen te betalen. Na het creëren van een profiel en het doorgeven van de facturatiegegevens, kan u in de volgende stap kiezen om meteen te betalen of pas te betalen na ontvangst van de factuur. Daar is het ook mogelijk om een bestelbonreferentie door te geven.

Bespaar met KMO-portefeuille
Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Annuleren
Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum.  In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost.  Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

Inschrijven


Persoonlijke gegevens


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

Totaal

Totaal (excl. btw)
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief