Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Technologische innovatie en/in het notariaat

Indien door (nieuwe) verstrengde maatregelen opleidingen niet op locatie kunnen doorgaan, wordt er een digitaal alternatief voorzien.

Deze opleiding bieden we ook aan als live webinar op 07/10/2020.

Klaar voor 2030?

Technologische innovatie heeft een diepgaande impact op onze samenleving. Ook het notariaat komt op verschillende vlakken met deze innovatie in aanraking.

Ten eerste is het notariaat zelf in volle technologische transitie. Ten tweede zal de notaris ook steeds meer cliënten ontmoeten met bepaalde specifiek technologische wensen en noden.

De tijd is dus rijp om alles eens op een rijtje te zetten. Onze docent, specialist in deze innovaties, bespreekt tijdens deze studievooravond o.a. volgende onderwerpen zowel vanuit een macro- als een micro-perspectief:

 • de digitale notariële akte;
 • artificiële intelligentie binnen het notariaat;
 • smart contracts;
 • cryptocurrencies in de notariële praktijk;
 • smart building;
 • circulair vastgoed.
Accreditatie:
 • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. :
 • Nationale Kamer van Notarissen : Erkend voor 2,5u vorming.
22 september 2020
Prijs (incl. btw)
€ 235,00
Prijs (excl. btw) € 194,21
vanaf 2de deelnemer (prijs incl. btw)
€ 180,00
Voorwaarden

Klaar voor 2030?

Technologische innovatie heeft een diepgaande impact op onze samenleving. Ook het notariaat komt op verschillende vlakken met deze innovatie in aanraking. Zeker in de barre coronatijden werd het ook duidelijk welke voordelen deze technologieën kunnen bieden om continuïteit te garanderen.

Allereerst is het notariaat zelf in volle technologische transitie. In dat kader kan bv. gedacht worden aan de ontwikkeling van e-notariaat en zijn verschillende tools, de komst van de gedematerialiseerde notariële akte en Naban, etc.

Ten tweede zal de notaris ook steeds meer cliënten ontmoeten met bepaalde specifiek technologische wensen en noden. Het betreft bv. de opkomst van smart building, een vastgoedtrend die in de toekomst alleen aan populariteit zal winnen en de notaris voor zeer concrete uitdagingen zal stellen, of het gebruik van smart contracts.

De tijd is rijp om alles eens op een rijtje te zetten. Onze docent, specialist in deze innovaties, presenteert dit overzicht en bespreekt tijdens deze studievooravond o.a. volgende onderwerpen zowel vanuit een macro- als een micro-perspectief:

 • de digitale notariële akte;
 • artificiële intelligentie binnen het notariaat;
 • smart contracts;
 • cryptocurrencies in de notariële praktijk;
 • smart building;
 • circulair vastgoed.

Er is dus niet alleen aandacht voor het bredere maatschappelijke kader, maar ook voor de specifieke noden van de notariële praktijk. Onmisbaar voor alle notarissen, notarieel medewerkers en juristen die klaar willen zijn voor 2030!

15.30 - 16.00 u.: Onthaal met koffie en thee
16.00 - 17.15 u.: Deel 1
17.15 - 17.45 u.: Pauze met broodjes
17.45 - 19.00 u.: Deel 2
 • Benjamin Verheye, Notarieel stagiair Notaris Dirk Hendrickx Brugge, Onderzoeker Instituut voor Goederenrecht KU Leuven
 • Paul Danneels, Chief Transformation Officer Fednot

Doelpubliek
Notaris / Notariële medewerker

Interessant voor
notarissen, notarieel medewerkers en juristen.

Datum
Dinsdag 22 september 2020 van 16.00 tot 19.00 uur (onthaal van de deelnemers vanaf 15.30 uur met koffie en thee)

Locatie
Nieuwgoed Seminariecentrum
Grotesteenweg Zuid 8
9052 Zwijnaarde

Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Deelnameprijs
Het inschrijvingsgeld voor deze studievooravond bedraagt 194,21 euro (excl. 21% btw) / 235 euro (incl. 21% btw) en omvat:

 • de deelname aan de studievooravond
 • het bijhorende boek van de hand van de docent
 • de documentatiemap
 • de catering

Vanaf een tweede deelnemer per kantoor bedraagt de deelnemersprijs 148,76 euro (excl. 21% btw) / 180 euro (incl. 21% btw). Voorwaarde één organisatie - één factuur - geen publicatie.

Deelnemers aan opleidingen die specifieke noden hebben ten gevolge van bepaalde beperkingen inzake voeding – fysieke handicap - …, vragen we om dit vooraf kenbaar te maken. Zo kunnen we daar - in de mate van het mogelijke/redelijke - rekening mee houden zodat iedereen de vorming optimaal kan volgen.

Bespaar met KMO-portefeuille
Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Annuleren
Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum. In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost.  Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

Inschrijven


Persoonlijke gegevens


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.Voorwaarden

Voorwaarden

Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

Totaal

Totaal (excl. btw)

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief