Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Bewijsrecht anno 2020 op maat van de magistraat

Indien door (nieuwe) verstrengde maatregelen opleidingen niet op locatie kunnen doorgaan, wordt er een digitaal alternatief voorzien.

Op 1 november 2020 treedt het nieuwe bewijsrecht in werking als eerste boek (Boek 8) dat geactiveerd wordt in het nieuw Burgerlijk Wetboek.

Wat brengt dit nieuwe Bewijsrecht ons?

Een aanpassing van het bewijsrecht aan de huidige moderne tijd (digitalisering) en een codificatie van de vaststaande Cassatierechtspraak in dit domein (bv. de medewerking van partijen aan de bewijsvoering). Naast nieuwe definities van bestaande begrippen, vallen er ook enkele “nieuwigheden” te bespeuren, denk maar aan de invoering van de bewijsstandaard en haar verlaging (bv. bij het bewijs van oneindig negatieve feiten) of aan de omkering van de bewijslast in geval van kennelijke onredelijkheid. Het vrije bewijs rukt verder op, het geldt voortaan zelfs als regel (art. 8.8 N.B.W.). Het ondernemingsbewijsrecht wordt geïntegreerd in het N.B.W.
 

Accreditatie:
  • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. :
  • Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO) : Ten laste genomen voor magistraten, gerechtelijke stagiaires en personeelsleden van de rechtelijke orde op voorwaarde van effectieve aanwezigheid.
Prijs (incl. btw)
€ 150,00
Prijs (excl. btw) € 123,97
Betaling door IGO
Voorwaarden

Op 1 november 2020 treedt het nieuwe bewijsrecht in werking als eerste boek (Boek 8) dat geactiveerd wordt in het nieuw Burgerlijk Wetboek.

Wat brengt dit nieuwe Bewijsrecht ons?

Geen trendbreuk met het verleden, wel een aanpassing van het bewijsrecht aan de huidige moderne tijd (digitalisering) en een codificatie van de vaststaande Cassatierechtspraak in dit domein (bv. de medewerking van partijen aan de bewijsvoering). Naast nieuwe definities van bestaande begrippen, vallen er ook enkele “nieuwigheden” te bespeuren, denk maar aan de invoering van de bewijsstandaard en haar verlaging (bv. bij het bewijs van oneindig negatieve feiten) of aan de omkering van de bewijslast in geval van kennelijke onredelijkheid.

Het vrije bewijs rukt verder op, het geldt voortaan zelfs als regel (art. 8.8 N.B.W.). Het ondernemingsbewijsrecht wordt geïntegreerd in het N.B.W.

Net zoals voor advocaten is het voor magistraten van groot belang om zich voor te bereiden op deze nieuwe regelgeving … vandaar dit initiatief waarbij expert ter zake Mr. Nic Clijmans de nieuwe regelgeving zal toelichten (met voorbeelden), en rechter Frederic Blockx één en ander zal analyseren vanuit de bril van magistraat.
 

13.30 - 14.00 u.: Onthaal van de deelnemers met koffie en thee
14.00 - 15.15 u.: Deel 1
15.15 - 15.45 u.: Pauze
15.45 - 17.00 u.: Deel 2
  • Nic Clijmans, Advocaat Clijmans Advocaten, Plaatsvervangend rechter in de Ondernemingsrechtbank te Antwerpen, Bemiddelaar in burgerlijke en ondernemingszaken en Praktijkassistent burgerlijk procesrecht aan de Vrije Universiteit Brussel. In die hoedanigheden verzorgt de docent regelmatig lezingen en publicaties
  • Frederic Blockx, Rechter Ondernemingsrechtbank Antwerpen en magistraat met opdracht bij het Hof van Cassatie, Universiteit Antwerpen en ULB
     

Doelpubliek
Magistratuur, Rechtscollege en controleorgaan

Interessant voor
magistraten en medewerkers van de rechterlijke orde.

Datum
Donderdag 17 september 2020 van 14.00 tot 17.00 uur (onthaal van de deelnemers vanaf 13.30 uur met koffie en thee)

Locatie
Radisson Blu Astrid Hotel
Koningin Astridplein 7
2018 Antwerpen

Aan de overkant van het station Antwerpen-Centraal.
Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Deelnameprijs
Het inschrijvingsgeld voor deze studienamiddag bedraagt 123,97euro (excl. 21% btw) / 150 euro (incl. 21% btw) en omvat:

  • de deelname aan de opleiding
  • de documentatiemap
  • de catering

Deelnemers aan opleidingen die specifieke noden hebben ten gevolge van bepaalde beperkingen inzake voeding – fysieke handicap - …, vragen we om dit vooraf kenbaar te maken. Zo kunnen we daar - in de mate van het mogelijke/redelijke - rekening mee houden zodat iedereen de vorming optimaal kan volgen.

Bespaar met KMO-portefeuille
Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Annuleren
Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum. In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost.  Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

Inschrijven


Persoonlijke gegevens


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

Totaal

Totaal (excl. btw)
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief