Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

De hervorming: uitdaging of kans?

De hervorming: uitdaging of kans?

Het zijn drukke tijden voor uitgever Marie en haar team. In haar blog geeft ze je een blik achter de schermen van onze uitgeverij en doet ze haar visie op de hervorming van het secundair onderwijs uit de doeken. Aflevering 1: Maries plan van aanpak om de hervorming niet enkel als een uitdaging te zien, maar ook als een kans. 

Als leerkracht en als uitgever hebben we een grote uitdaging met elkaar gemeen: de hervorming van het secundair onderwijs. Onnodig te zeggen dat er hierdoor heel wat werk op de plank ligt, zowel bij jou als bij ons.  

Hier, op onze redactie, grijpen we de kansen die de hervorming biedt in elk geval met beide handen aan. Het is dé lang verwachte opportuniteit om nieuwe concepten te creëren en onze bestaande methodes waar nodig om te vormen, klaar voor het onderwijs van de 21e eeuw.

Hoe pakken we het aan? Wel, tegen volgend schooljaar brengen we een aantal gloednieuwe concepten uit. Daarnaast passen we ook onze bestaande leermiddelen aan op basis van de nieuwe eindtermen.

"Het is dé lang verwachte opportuniteit om nieuwe concepten te creëren en onze bestaande methodes waar nodig om te vormen, klaar voor het onderwijs van de 21e eeuw.”

Voorlopig zijn we vooral bezig met het voorbereiden. Auteursvergaderingen, research, ideeën verzamelen en uitwerken. Eens de nieuwe leerplannen er zijn, gaan wij, samen met onze auteurs en redacteurs, heel concreet aan de slag.

Ons doel? Dat op 1 september 2019 elke leerkracht gemotiveerd en geïnspireerd aan de slag kan met onze nieuwe en vernieuwde concepten.

Wij kijken alvast uit naar de nieuwe dynamiek die de hervorming in het secundair onderwijs zal teweeg brengen.

Marie 

PS: Heb je suggesties? Vragen bij onze aanpak of onze visie? Contacteer mij via hervormingsecundair@diekeure.be.

 

Marie

Marie Deschepper (°1967) is sinds 2015 uitgever voor het secundair onderwijs bij die Keure. Voorheen werkte ze onder andere als projectmanager bij een IT-bedrijf, ervaring die haar goed van pas komt, gezien het groeiende belang van de digitale leermiddelen. Dankzij haar lerarenopleiding heeft Marie bovendien een sterke affiniteit met het onderwijs. Als uitgever is Marie verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe concepten, de communicatie met de auteurs en het aansturen van het 11-koppige redactieteam.

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief