Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Nederlandstalige hiphop zónder scheldwoorden? Het kan!

Lijkt het jou leuk om je leerlingen eens hiphop uit eigen bodem voor te schotelen, maar ben je bang voor ongepaste teksten die niet thuishoren in de klas? Maak dan kennis met het hiphoptrio Cliché!

De groep Cliché bestaat uit 3 Vlamingen met Maghrebijnse roots: Nawfel Bardad-Daidj, beter bekend als Adil uit de soap Thuis, Soufiane Amrani en Issam Dakka. Het hiphoptrio heeft zijn naam niet gestolen, want het maakt komaf met de clichés binnen de hiphopwereld. Geen gescheld en vulgair taalgebruik, zoals we dat jammer genoeg gewoon zijn bij het genre, maar wel muziek met uitsluitend positieve boodschappen. Vrolijke, funky muziek met teksten die inspelen op de actualiteit en de leefwereld van jongeren, dat zijn de ingrediënten voor Cliché.

In februari bracht het drietal zijn debuutsingle ‘Goeie gast’ uit. Beluister het nummer en bekijk de leuke videoclip hier:


Nu is het vol ongeduld aftellen naar het volgende nummer van het hiphoptrio Cliché!

Op zoek naar een onderscheidende methode Nederlands?

BOON is onze methode Nederlands voor het secundair onderwijs met een frisse en actuele inhoud. De methode richt zich tot leerkrachten die doelbewust afwisselen tussen leerkrachtgestuurd en leerlinggestuurd onderwijs.

ONTDEK BOON »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief