Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Zou jij slagen voor het Britse inburgeringsexamen? Doe de test!

19 mei 2018. Onder het goedkeurend oog van de Queen, David Beckham, Ophrah en zowat alle royalty-liefhebbers ter wereld stapte prins Harry in het huwelijksbootje met de Amerikaans actrice Meghan Markle. Naast hertogin van Sussex mag Meghan zich voortaan ook Brits staatsburger noemen. Al moet ze, tenzij de regering een uitzondering maakt, wel nog slagen voor haar inburgeringsexamen.

Het inburgeringsexamen ‘Life in the UK’ bestaat uit 24 meerkeuzevragen over de geschiedenis, aardrijkskunde, gewoontes en regels in het Verenigd Koninkrijk. Om te slagen, moet je minstens 18 op 24 halen.

Kritiek

Het inburgeringsexamen krijgt veel kritiek. Op de meeste vragen zouden ook Britten het antwoord schuldig blijven, wordt geopperd. In 2016 namen iets meer dan 133.000 mensen deel aan het examen, iets meer dan 47.000 van hen slaagden niet.

Lia Van Bekhoven, die als correspondent voor de VRT in London werkt, deed onlangs mee aan het inburgeringsexamen. In een artikel in Knack schrijft ze: “Voor het inburgeringsexamen Life in the UK moet je dingen weten als waar Florence Nightingale geboren is, welke taal de eerste Engelsen spraken, wie het eerste curry restaurant opende en hoeveel Olympische medailles Chris Hoy won. Mijn Britse vrienden, op wie ik triomfantelijk sommige van de bijna 3000 feiten die ik net geleerd had uitprobeerde, zakten allemaal.”

Doe de test! 

Als leerkracht Engels zou dit een fluitje van een cent moeten zijn 😉. 

Zou jij slagen voor dit inburgeringsexamen?

DOE DE TEST »

Lees hier het volledige artikel van Lia van Bekhoven, waarin ze beschrijft hoe omslachtig het is om het Britse nationaliteit aan te vragen.

Ontdek de methodes Engels van die Keure 

  • Shuffle wordt vernieuwd. De methode wordt opgefrist en aangevuld met veel nieuw lesmateriaal met bijhorende opdrachten. De methode is er voor de 1e graad A-stroom en de 2e en 3e graad ASO. 
  • Shuffle this is onze hedendaagse methode Engels voor de 2e en 3e graad TSO/KSO.
  • Speak Up is een communicatieve methode die jouw leerlingen mateloos zal boeien in de 3e graad BSO.
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief