Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Hub

Hub is onze methode voor het vakgebied mens & samenleving. Dit vak wordt ingericht in de scholen van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Het brengt kennis en vaardigheden bij i.v.m. financiële geletterdheid, duurzaamheid, communicatie, samenwerking, burgerschap enzovoort. De methode sluit volledig aan bij de nieuwe eindtermen voor de 1e graad.

📣 Nieuw bij Hub: onlinedossier voor nieuwe doelen 📣

Het leerplan voor mens en samenleving werd net voor de zomervakantie van 2022 aangepast en er werden een aantal nieuwe doelen toegevoegd. Daarom hebben wij een gloednieuw onlinedossier bij Hub samengesteld, waarin die doelen aan bod komen. 

Je vindt het onlinedossier op het platform Polpo als overkoepelend bestand en als onderdeel van de handleiding. Als je filtert op 'Hub' en op 'handleiding' verschijnt het bovenaan. Ook op je dashboard bij de methode Hub zie je het onlinedossier verschijnen onder de andere magazines:

online dossier

De naam 'Hub'

Hub is een Engels woord dat letterlijk ‘naaf’ betekent: het middenstuk van een wiel waar de spaken samenkomen. Figuurlijk gebruik je het als middelpunt, centrum: ‘the hub of the universe’ bijvoorbeeld.

Aan de hand van onze methode Hub ontdekken de leerlingen de samenleving vanuit hun eigen ik. Die ‘ik’ is als een hub die ons verbindt met de wereld. Want een hub krijgt pas betekenis doordat hij in contact staat met de buitenwereld. Leerlingen krijgen, vanuit hun eigen hub, inzicht in de wereld waarmee ze verbonden zijn. Ze verbreden hun kijk op de wereld en groeien uit tot volwassenen die sterk in hun schoenen staan.

ONTDEK DE DIDACTIEK »

Meer info? Bekijk het webinar over Hub

BEKIJK MEER WEBINARS »

CONTACTEER JE EDUCATIEF ADVISEUR »

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief