Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Wiskunde om op te eten

Bloem, suiker, eieren, boter en een flinke portie wiskunde. Dat zijn de ingrediënten in de taarten van de Oekraïense Dinara Kasko. Deze banketbakker was vroeger architecte, maar ook in haar nieuwe job vond ze een manier om haar wiskundeknobbel uit te leven. Niet alleen om de juiste verhoudingen van ingrediënten te berekenen, ook voor de vorm gebruikt Kasko wiskundige formules.

Kasko gebruikt complexe algoritmes en diagrammen om geometrische 3D-modellen te maken. Op basis van deze ontwerpen laat ze siliconen mallen gieten. Daarin maakt ze dan de taarten. Het resultaat is verbluffend: prachtige geometrische kunstwerkjes.

Kasko werkt samen met een team van wiskundigen, wetenschappers en beeldhouwers. “Ik probeer te bewijzen dat het combineren van verschillende beroepen, kennis- en levenssferen  kan leiden tot interessante en fantastische dingen”, legt ze uit.

Zin om in je wiskundeles zelf zo’n taart te maken? Op de website van Kasko kun je de siliconen mallen kopen en vind je enkele recepten.

 

Meer weten over onze methodes wiskunde?

nando logo Onze nieuwe methode Nando voor secundair onderwijs biedt vernieuwend en motiverend wiskundeonderwijs met een sterke focus op differentiatie.

ONTDEK NANDO »

 

vbtl
VBTL is een kwalitatieve methode met sterke handboeken én een ruim aanbod aan extra matriaal. 

ONTDEK VBTL »

 

 

Bronnen: www.instagram.com/dinarakasko - www.dinarakasko.com - https://www.hln.be/bizar/het-leukste-van-het-web/wow-dit-gebeurt-er-wanneer-een-architect-besluit-banketbakker-te-worden-wiskundige-taarten-en-futuristische-cakes-om-je-vingers-bij-af-te-likken~a823f8e2e/

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief