Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

GeoGebra op POLPO

Wist je dat er op ons digitaal platform POLPO bij elk boek van onze wiskundemethodes VBTL en Nando een GeoGebraboek hoort? De perfecte manier om je leerlingen voor te bereiden op de examens.

GeoGebra is een computeralgebrasysteem waarmee je wiskundige berekeningen uitvoert, functies tekent en analyseert of figuren tekent met een passer en liniaal.

Een GeoGebraboek, bij VBTL of Nando, is opgebouwd volgens de hoofdstukken of modules van de handboeken met heel wat beschikbare applets (bestanden). Vanuit POLPO is er bovendien een rechtstreekse link naar GeoGebra.

Als leerkracht kun je deze GeoGebra-applets gebuiken als demo tijdens de les of delen met je leerlingen via POLPO of Smartschool. Leerlingen kunnen talloze oefeningen maken op een specifiek onderwerp. Bij sommige oefeningen hoort een score, na 10 gemaakte opgaven krijgen de leerlingen een rapport.

De GeoGebraboeken maken de lessen wiskunde aantrekkelijk en concreter. Leerlingen maken zelf oefeningen in de klas of thuis.

Enkele voorbeelden:

voorbeeld GeoGebra -  som van de hoeken in een driehoek

Voorbeeld uit de eerste graad: som van de hoeken in een driehoek

voorbeeld GeoGebra -  gooien met 2 dobbelstenen

Voorbeeld uit de tweede graad: gooien met dobbelstenen

voorbeeld GeoGebra -  probleem van de spin

Voorbeeld uit de derde graad: probleem van de spin

voorbeeld GeoGebra -  oefening met scores

Voorbeeld  - oefening met scores

Benieuwd naar ons aanbod wiskunde?

Nando

Nando is een nieuwe wiskundemethode met pit. De methode is geschikt voor de 1e graad A-stroom en voor de 2e en 3e graad ASO, TSO en KSO.

ONTDEK NANDO »

Van Basis tot Limiet

Van Basis tot Limiet (VBTL) is een totaalmethode wiskunde voor de 1e graad A-stroom en 2e en 3e graad ASO, TSO en KSO. VBTL laat verschillende onderwijsstijlen en didactische aanpakken toe en stelt de expertise van de leerkracht centraal.

ONTDEK VBTL »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief