Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

16 gifs als hulpmiddel voor de les wiskunde

Wiskunde is voor de ene leerling al wat makkelijker dan voor de andere. Gelukkig bestaan er heel wat hulpmiddeltjes! Deze 16 gifs geven bekende wiskundige theorieën visueel weer. Ze helpen de leerlingen niet alleen om de materie vlotter te verwerken en beter te onthouden, maar zijn ook gewoon leuk. Voor je het weet worden jouw leerlingen stuk voor stuk echte rekenwondertjes! 

Gifs voor de les wiskunde 

Heb je nog nooit van die zogenaamde gifs gehoord? De afkorting gif komt van het Engels en staat voor 'graphics interchange format'. In begrijpelijke taal betekent dat een bewegende afbeelding of een kort stukje video dat voortdurend opnieuw wordt afgespeeld. Zo ziet het eruit:

via GIPHY

Op de website van Buzzfeed vind je 16 handige gifs waarbij o.a. de stelling van Pythagoras en de verhouding tussen de cosinus en sinus in beeld gebracht worden. 

Veel plezier!

Meer leuke hulpmiddelen voor de les wiskunde?

VBTL | Wiskunde | die Keure


Van Basis tot Limiet (VBTL) is een totaalmethode wiskunde voor de 1e graad A-stroom en 2e en 3e graad ASO, TSO en KSO. VBTL laat verschillende onderwijsstijlen en didactische aanpakken toe en stelt de expertise van de leerkracht centraal.

ONTDEK VBTL »Nando is onze nieuwe wiskundemethode met pit. De methode is geschikt voor de 1e graad A-stroom en voor de 2e en 3e graad ASO, TSO en KSO. Nando biedt vernieuwend en motiverend wiskundeonderwijs aan met een sterke focus op differentiatie

ONTDEK NANDO »


Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief